EKSKLUZIVNO: Novak Đoković igra protiv Hrvata
Foto: Rojters

Dejvis kup

EKSKLUZIVNO: Novak Đoković igra protiv Hrvata

Tenis -
Najbolji igrač planete biće prva uzdanica selektora Bogdana Obradovića u meču koji će se igrati od 6. do 8. marta 2015. godine

Najbolji teniseri Srbije igraće u prvom kolu Svetske grupe Dejvis kupa sledeće godine protiv selekcije Hrvatske, a tim selektora Bogdana Obradovića predvodiće najbolji igrač sveta Novak Đoković, saznaje "Kurir".

Meč je na programu od 6. do 8. marta 2015, domaćin će biti Srbija, a pobednik se u četvrtfinalu od 17. do 19. jula sastaje sa boljim iz duela Argentina - Brazil.

Teniski savez Srbije za sada je predložio da domaćin ovog meča bude Kraljevo, ali posle ove odluke Novaka Đokovića, velika verovatnoća je da će se meč igrati u Kombank areni.

Srbija i Hvatska sastale su se već jednom u najelitnijoj grupi Dejvis kupa, a naš tim je u Splitu 2010, godine slavio ukupnim rezultatom 4:1.

Teniseri Srbije obezbedili su opstanak u Svetskoj grupi savladavši u gostima Indiju sa 3:2.

Parovi prvog kola Dejvis kupa za 2015. godinu: Francuska - Nemačka, SAD - Velika Britanija, Češka - Australija, Italija - Kazahstan, Argentina - Brazil, Srbija - Hrvatska, Japan - Kanada, Belgija - Švajcarska.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track