FAJNENŠEL TAJMS DOKAZAO DA JE ĐOKOVIĆ NAJBOLJI U ISTORIJI: Nikad niko kao Nole!
Foto: Profimeda

DOMINACIJA

FAJNENŠEL TAJMS DOKAZAO DA JE ĐOKOVIĆ NAJBOLJI U ISTORIJI: Nikad niko kao Nole!

Tenis -
NEMA LAŽI: Ugledni Fajnenšel tajms analizom dokazao da je Đokovićeva godina najbolja otkako se igra tenis

Konačno su svi rešili da priznaju - Novak Ðoković je najbolji teniser u istoriji belog sporta.Serijom tekstova ugledni svetski mediji objavili su nama znanu istinu i brojnim statističkim parametrima i podacima o Noletovim uspesima svima stavili do znanja da beli sport nije video takvu dominaciju.Zver se vratilaFajnenšel tajms tako je napravio nekoliko grafika kojima objašnjava koliko su Ðokovićevi rezultati ispred svih i koliko je naš as dominantan u istoriji tenisa. Gardijan konstatuje da i kada ne igra svoj najbolji tenis, Nole lagano izlazi na kraj sa svima.- Od početka US Opena Novak ima 36 pobeda i jedan poraz, odnos 16-1 protiv igrača iz najboljih deset na svetu. To je impresivno. To je čovek koji je na vrhuncu svih svojih moći iako ima pojedine greške. Na nekih sat vremena Rodžer Federer je u polufinalu Australijen opena imao šansu. A onda se zver vratila - stoji u analizi Gardijana.

Pokažimo ljubavNi ESPN nije ostao imun na Novakove majstorije, pa je tako osvanuo zanimljiv tekst o uspesima našeg asa.- Vreme je da pokažemo ljubav Ðokoviću, najboljem igraču trenutno i momku koji sada vodi u međusobnim duelima s Federerom. Trebalo mu je deset godina i 45 mečeva, ali je konačno pretekao svog rivala. I imajte na umu da ima samo 28 godina. Osvojiće još mnogo titula. Da li će preteći Federera? Ne otpisujte to!

REPRIZA FINALA AO od prošle godinePONOVO S ENDIJEM MARIJEM ZA TROFEJNajbolji svetski teniser braniće titulu na Australijen openu u reprizi prošlogodišnjeg finala. Novak Ðoković i Endi Mari ukrstiće rekete od 9.30, a verujemo da će i ishod biti isti kao i prethodne godine, odnosno da će Nole uspeti da po šesti put podigne trofej namenjen pobedniku u Melburnu. Ðoković je do finala stigao pobedom nad Federerom, dok je Mari odigrao pravi maraton s Milošem Raonićem i slavio sa 3:2 (4:6, 7:5, 6:7, 6:4, 6:2).U prošlogodišnjem finalu Novak je dobio sa 7:6, 6:7, 6:3, 6:0.

Sve jasnoFEDERER OSVOJIO VIŠE, A ĐOKOVIĆ BOLJEIako su mnogi skloni tvrdnji da je Federerova 2006. godina bolja od Noletove 2015, strani teniski statističari jasno pokazuju da je situacija drugačija.Jeste Federer tada osvojio više titula i imao bolji odnos pobeda i poraza, ali se mora znati da Rodžer tada nije imao ovakvu konkurenciju, da nije osvojio nijedan turnir na šljaci, te da je Švajcarac osvojio osam velikih titula naspram Ðokovićevih deset.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track