(VIDEO) FEDERER IZGUBIO KOMPAS, PA LUPETA: Novak nije Rafa, a i ova titula nije ništa posebno
Foto: AP

Švajcarac potcenjuje Đokovića i Rim

(VIDEO) FEDERER IZGUBIO KOMPAS, PA LUPETA: Novak nije Rafa, a i ova titula nije ništa posebno

Tenis -
Da li trofejni teniser pokušava da podigne sebi nivo samopouzdanja ili pokušava da destabilizuje rivala, što će teško učiniti, tek ovakve izjave ne priliče sportisti koji je dugo nosio etiketu "džentlmena"

Dvojica najboljih tenisera sveta Novak Đoković i Rodžer Federer igraće dana (oko 16 sati) finale turnira Masters serije u Rimu.

Srpski igrač je u polufinalu savladao Španca Davida Ferera, dok je Švajcarac lakše nego što se očekivalo eliminisao zemljaka Stena Vavrinku.

Ni to što je Đoković već tri puta osvajao trofej u Rimu, a on nijednom, ni to što je Novak apsolutno dominantan ove sezone sa četiri najznačajnije titule, nije smetalo Federeru da u najavi današnjeg megdana potcenjuje svetskog "broja jedan".

"Imam osećaj da imam šansu. Novak nije Rafa na šljaci, tako da je potpuno drugačija situacija. U prošlosti sam bio prilično dobar protiv njega na ovoj podlozi“, rekao je vlasnik 17 gren slem titula.

Njih dvojica su se sastajali 38 puta, Švajcarac je ostvario 20 pobeda, napram Srbina koji se radovao 18 puta. Na šljaci Federer je dobio četiri od njihovih sedam mečeva. U 2015. obojica su pobedila po jednom, Federer u finalu u Dubaiju, a Đoković u borbi za trofej u Indijan Velsu.

Kao i prethodno Novak, i Federer je izrazio nezadovoljstvo stanjem podloge na terenu Rimu.

"Nadam se da će barem malo popraviti do finala. Ali i ako to ne srede, nekako ćemo se snaći".

U bogatoj riznici trofeja, drugom reketu sveta od onih sa turnira Masters serije, nedostaju samo pehari iz Monte Karla i Rima. Međutim, Federer je nekako potcenjivački govorio i o turniru u "večnom gradu".

"Kao da osvajam bilo koju drugu titulu. OK, ovo je Rim i pomislili biste da bi to moglo da bude posebno, ali iz nekog razloga nije", zaključio je Rodžer Federer.

Da li trofejni teniser pokušava da podigne sebi nivo samopouzdanja ili pokušava da destabilizuje rivala, što će teško učiniti, tek ovakve izjave ne priliče sportisti koji je dugo nosio etiketu "džentlmena".

Pogledajte neke od najboljih poena iz prethodnih duela Đokovića i Federera i najzanimljivije detalje iz njihovog finala u Indijan Velsu.

http://www.youtube.com/watch?v=IXvnIk5xkTk

http://www.youtube.com/watch?v=FrNlSChC1Ag

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track