FEDERERU PRORADILA SUJETA: Novače, čekaj da Nadal i ja uđemo u formu
Foto: Fonet

Švajcarac preti Srbinu

FEDERERU PRORADILA SUJETA: Novače, čekaj da Nadal i ja uđemo u formu

Tenis -
Možda i najbolji teniser sveta svih vremena poručio Đokoviću da će "videti ko će biti prvi na ATP listi kad svi budu u formi"

Rodžeru Federeru proradila je sujeta, jer je rekoreder po broju gren slem titula (17), kao i po broju nedelja provedenih na vrhu ATP liste (302), sada ušao u istoriju "belog sporta" po tome što je ove nedelje postao drugoplasirani sa najvećim zaostatkom za liderom teniskog karavana.

Novak Đoković je na ovonedeljnoj ATP listi prvi sa rekordnom razlikom - 5.460 bodova u odnosu na Švajcarca, koji je na turniru u Monte Karlu ispao već u trećem kolu od Haela Monfisa, prethodno izgubio u finalu u Indijan Velsu upravo od Srbina, pa "preskočio" Masters u Majamiju. Federer je u intervjuu za nemačke medije izneo uverenje da je Đoković prvi na listi samo zato što su njegovi glavni konkurenti povređeni ili van forme.

"Još pre devet meseci sam rekao da sačekate da svi uđemo u formu, pa da vidimo ko će onda da bude prvi. Marej je imao operaciju, Nadal je bio van forme, a ja sam imao probleme sa leđima. Ne smemo zaboraviti ni Raonića, Nišikorija i Berdiha, ali nas četvorica smo ipak ispred njih. Pogtovo mislim da smo Đoković, Nadal i ja posebni. Igramo dobro na svim podlogama, fizički i mentalno smo spremni da izvučemo neki ekstra kapacitet i to nam donosi pobede", istakao je Švajcarac.

On je ipak posebno pohvalio srpskog tenisera.

"Pogotovo je Đoković doveo igru do savršenstva. Kada stvari postanu opasne za njega, uvek nađe način kako da se izvuče. Zahvaljujući ogromnom samopouzdanju. Zbog toga ga rivali i ne napadju mnogo i nije u velikoj opasnosti", dodao je Federer.

Njemu, kako tvrdi, nije važno koje mesto na ATP listi zauzima ako već nije lider.

"Mesto na ATP listi je važno zbog lakšeg rasporeda na velikim trunirima. Ali, ako nisam na vrhu, svejedno mi je da li sam šesti ili deseti. Nadam se da mogu opet do prvog mesta sa jednim ili dva gren slem trofeja", optimista je Rodžer Federer.

Za razliku od Federera, Rafael Nadal ne spori Đokovićevu dominaciju.

http://www.youtube.com/watch?v=6ioCU1fCYUI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track