(FOTO) BILA JE NAJBOLJA SRPSKA TENISERKA: Povukla se zbog TEŠKE bolesti, a evo kako danas IZGLEDA!
Foto: Fonet/AP

Vratila se

(FOTO) BILA JE NAJBOLJA SRPSKA TENISERKA: Povukla se zbog TEŠKE bolesti, a evo kako danas IZGLEDA!

Tenis -

Jelena Dokić, nekadašnja četvrta igračica na svetu i bivša reprezentativka naše zemlje i Australije, vratila se na tenisku scenu na ovogodišnjem Australijan openu.

Jelena se 2014. godine potpuno povukla iz tenisa, a sem uskog kruga njoj bliskih ljudi niko nije znao zašto se oprostila od aktivne igračke karijere. Razlog je bio borba sa teškom bolešću.

"Po završetku karijere imala sam nekoliko tihih godina. Prijalo mi je da budem ispod radara, ali se vraćam u tenis. Razbolela sam se i morala sam da odsustvujem neko vreme. Problem sa štitnom žlezdom sam rešavala u poslednjih 18 meseci, došlo je do poboljšanja u poslednjih nekoliko meseci, dobila sam ’zeleno svetlo’, ali sada moram da se nosim sa posledicama", rekla je Dokićeva.

Dokićeva se zbog bolesti preselila u Melburn, gde će se baviti trenerskom karijerom, a na ovogodišnjem Australijan openu radi i kao TV komentator.

"To je bitka koja stvarno utiče na vaše zdravlje. Morate da ozdravite jer problemi utiču na metabolizam i telesnu težinu. Sada sam se vratila, kada se situacija poboljšala preselila sam se u Melburn. To je dobra stvar i ovde ću pokušati da se vratim u tenis. Volim mnogo ovu igru i želim da se bavim nečim što ima veze sa tenisom. Veoma sam uzbuđena zbog novog izazova, nikada do sada nisam komentarisala tako veliki turnir, posebno ne singl mečeve. To je nešto što stvarno volim i u šta imam odličan uvid. Važno je samo sve spojiti u celinu. Znam kako izgleda izaći i igrati pred 15.000 ljudi. Možda mogu da pružim nešto više jer znam kroz šta prolaze igrači", rekla je Jelena Dokić za australijske medije.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO - Pet razloga zašto su Partizan i Crvena zvezda dominantni u Aba ligi

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track