JANKO TIPSAREVIĆ ZA DECU: Naša misija, radost dečije igre
Foto: Foto, Neda Miletić

Teniski as u akciji

JANKO TIPSAREVIĆ ZA DECU: Naša misija, radost dečije igre

Tenis -

Janko Tipsarević je teniser koji se u svakom trenutku, kada mu mogućnosti dozvole, rado odaziva svim akcijama na popularizaciji belog sporta, a posebno je privržen akcijama kada su u pitanju deca.

U sredu 14. septembra 2016, u Beogradu, na platou ispred TC Ušće (od 17:00 do 19:00 časova) biće ponovo sa najmlađima kojima će pokazati osnovne udarce u tenisu, popričati o najzanimljivijim detaljima prebogate karijere, odgovarati na pitanja znatiželjnih.

Proslavljeni Dejvis kup reprezentativac Srbije organizuje manifestaciju – javni teniski čas za decu, pod nazivom "Naša misija - radost dečije igre".

foto; Neda Miletić
foto; Neda Miletić

Akciju će podržati i u njoj učestvovati Jankove kolege iz reprezentacije (Nenad Zimonjić, Viktor Troicki, Dušan Lajović, Bojana Jovanovski, selektor Bogdan Obradović...), kao i mlade snage srpskog tenisa, među kojima i najbolja juniorka Srbije, članica top deset na svetu, 15-godišnja Olga Danilović. Podršku će pružiti i prijatelji iz oblasti kulture, nauke, umetnosti.

A deca? Oni će uživati u trenutcima provedenim sa istinskim asom, sa sportistom koji je ostavio dubok trag u srpskom tenisu, ispisao zlatnim slovima najuspešniji period igrajući za reprezentaciju i za svoju zemlju na turnirima širom planete. Janko Tipsarević postaje sinonim za sportistu koji se nikada ne predaje. Teniser koji je na najbolji način propagirao sport kojim se bavi, kome je posvetio karijeru, život, sve svoje ambicije i od dečije vizije i želje da uspe – uspeo je. On je svojevrsni "teniski aristokrata".

foto; Neda Miletić
foto; Neda Miletić

„Srećan sam, jako sam srećan, nakon svega kroz šta sam prošao, uspešno sam se vratio turnirima, igri koju toliko voli i sportu koji mu je pružio mnogo. Svoju radost i sreću želim da podelim sa najmlađima, ono što je naša budućnost, ono na čemu svet ostaje. Verujem da ćemo svi, i deca, i ja i svi koji se pojave na manifestaciji koju organizujemo ispred TC Ušće, uživati u pre svega dobrom druženju, da će nam tih nekoliko sati zajedničke energije doneti novu snagu. Ovo je samo početak, želim da događaj kao ovaj koji sledi bude nešto što je obaveza svima nama, ali i užitak, jer druženje i igranje sa decom je nešto najlepše i najčistije, njihova emocija je upravo takva, zato je treba videti i podržati. U trenucima kada teniski sport zbog niza objektivnih okolnosti počinje da posustaje želim da mu damo poseban podstrek. Niko od nas nije imao dovoljno sredstava kada smo počinjali, pa smo ipak postali svetska teniska velesila", zaključio je svetski teniski as Janko Tipsarević.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track