JAPANAC ŠOKIRAO BRITANCA: Nišikori poslao kući Endija Mareja!
Foto: AP

Drama u Njujorku

JAPANAC ŠOKIRAO BRITANCA: Nišikori poslao kući Endija Mareja!

Tenis -

Japanski teniser Kei Nišikori plasirao se u polufinale poslednjeg Gren slem turnira sezone, US opena, koji se igra u Njujorku.

Nišikori je večeras u četvrtfinalu savladao drugog tenisera sveta Britanca Endija Mareja 3:2, po setovima 1:6, 6:4, 4:6, 6:1, 7:5.Ovo je bio deveti međusobni duel japanskog i britanskog tenisera, a tek drugi trijumf Nišikorija. Japanac se ujedno revanširao Mareju za poraz u polufinalu Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru. Meč je trajao nešto manje od četiri sata.

Marej je lako dobio prvi set sa 6:1, a dobro je počeo i drugi, napravio brejk, ali se Nišikori brzo povratio i sa dva brejka osvojio taj deo igre 6:4. Treći set obilovao je brejkovima, a ovaj deo meča pripao je Britancu 6:4. Japanac je briljirao u četvrtom setu koji je osvojio 6:1. Nišikori je odlično počeo peti set, pošto je odmah napravio brejk. Japanac i Britanac su četvrtom i petom gemu razmenili brejkove, a Marej je napravio još jedan u osmom i izjednačio na 4:4, da bi onda na svoj servis gem poveo 5:4. Nišikori je izjednačio, a onda napravio novi brejk, da bi na svoj servis iskoristio prvu meč loptu i stigao do pobede.

Britanac je prošle godine u osmini finala izgubio od Kevina Andersona, dok je Nišikori 2015. zaustavljen u prvom kolu. Japanac će u polufinalu igrati sa Stanom Vavrinkom.U drugom polufinalu će igrati Novak Đoković i Gael Monfis.Titulu u Njujorku brani Novak Đoković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track