Jelena Janković: Mogu da osvojim Australijen open!
Foto: Profimedia

Puna samopouzdanja

Jelena Janković: Mogu da osvojim Australijen open!

Tenis -

Srpska teniserka plasirala se u treće kolo takmičenja u Melburnu i kaže da konačno može da stigne do trofeja na grend slemu

Jelena Janković je ostvarila drugu pobedu na Australijen openu, ponovo laku, ovoga puta nad Nemicom Julijom Gerges sa 2:0 (6:3, 6:4). Srpkinja se tako plasirala u treće kolo Australijen opena i zakazala duel s Ruskinjom Svetlanom Kuznjecovom.Nekada prva igračica sveta prvi put posle Vimbldona 2015. godine plasirala se u treću rundu nekog grend slema. Kao takva, Džej Džej ne krije da je puna samopouzdanja.

Iskustvo

- Bila sam prva na WTA listi, godinama u top 10 igračica sveta, ostvarila sam više od 600 pobeda u karijeri. Pa zašto da ne verujem da mogu da osvojim Australijen open? Imam iskustvo, imam igru, samo treba da sam sigurna u sebe i onda sve može da se desi. Uz malo sreće, sve je moguće. Na grend slemu uvek dođe meč u kojem ne igraš ili se ne osećaš najbolje, ili ti uslovi ne odgovaraju, ali baš tada moraš da pobediš, kada ti ne ide, tada se vidi ko je pravi šampion. Ovo što je sigurno jeste to da se vraćam u formu - istakla je Jankovićeva.Ona se osvrnula i na sledeću protivnicu, Ruskinju Svetlanu Kuznjecovu, protiv koje ima pozitivan skor u pobedama - 8:6.Novi izazov- Protiv Kuznjecove sam odigrala mnogo mečeva u karijeri, znam kako igra, ali je bitno i u kakvom ću stanju izaći na teren protiv Svetlane. Trudiću se da ostanem pozitivna, da na terenu odigram najbolje, da budem agresivna i fokusirana. Nadam se da mogu da se vratim - zaključila je srpska teniserka.

Trening jedno, meč drugoSVE JE U GLAVIDžej Džej ističe da su treninzi i mečevi dve različite stvari i da je psihologija najvažnija stvar kod svakog igrača.- Svako može da pogodi dobru loptu na treningu, ali je ključno odigrati pravi poen u pravom trenutku na meču, kada je najbitnije. Tada je najvažnije biti siguran u sebe i odigrati kako treba - poručila je Jankovićeva.

M. Nastić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track