JELENA JANKOVIĆ: Obožavam da farbam jaja!
Foto: Zorana Jevtić

Uživa u prazniku

JELENA JANKOVIĆ: Obožavam da farbam jaja!

Tenis -

Sad ima toliko mnogo tehnika za farbanje i ukrašavanje. Poželim da imam hiljade kuvanih jaja i da ih ukrašavam na sve načine. Naravno, poštujem uskršnje običaje

Uskrs je dan kad je dobro pobedilo zlo, zato za praznik pronađite barem delić boga u sebi, poručila je Jelena Janković čitaocima Kurira, uz želju da lepo provedu predstojeće dane.Srpska teniserka kucala je jaja s novinarom Kurira, a rezultat neka ostane tajna (rasturila nas je).Šta vam znači Uskrs i šta predstavlja u vašem srcu?- Najveći hrišćanski praznik. Volela bih da svi koji praznuju u svom domu, uz svoje bližnje i zajedničku trpezu, dočekaju Uskrs radosno, oslobođeni opterećujućih misli - poručila je Jankovićeva.Koja vam je prva pomisao na Uskrs?- Zvuk crkvenih zvona u rano uskršnje jutro, nasmejana lica najmlađih članova porodice dok se neumorno nadmeću u igri čije je jaje najjače, praznična atmosfera u kući, molitva za zdravlje i sreću najbližih...Kako se kod vas u kući praznuje?- U našoj kući se poštuju tradicija i običaji vezani za Uskrs. Obave se sve potrebne pripreme, ukrasi kuća, oboje jaja, odvoji čuvarkuća. Napravi se svečani ručak kojem prisustvuju svi članovi porodice, daruju se jaja gostima i naravno ono bez čega ne može da prođe Uskrs je nadmetanje u tucanju jajima.Da li volite da farbate jaja i da li vam to donosi poseban osećaj?- Obožavam da bojim jaja. Sad ima toliko mnogo tehnika za bojenje i ukrašavanje. Poželim da imam hiljade jaja i da ih ukrašavam na sve moguće načine.U kojoj meri poštujete običaj vezane za Uskrs?- Naravno, oduvek. Tako će biti i kada budem zasnovala svoju porodicu. Trudiću se da nastavim porodičnu tradiciju i negujem u svojoj kući sve pravoslavne običaje kojima su me roditelji naučili.

ObavezeUSKRS U MADRIDUGde ćete proslaviti Uskrs, s obzirom na to da imate velike obaveze tokom čitave godine?- Trebalo je da Uskrs provedem s porodicom i prijateljima, ali sam se predomislila jer su mi lekari rekli da je povreda sanirana i da mogu da treniram. Tako da putujem u Madrid, gde ću igrati sledeće nedelje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track