KONAČNA ATP LISTA: Đoković godinu završava kao drugi teniser sveta, Marej prvi!
Foto: Reuters

KONAČNA ATP LISTA: Đoković godinu završava kao drugi teniser sveta, Marej prvi!

Tenis -

Konačna ATP lista ne izgleda onako kako su mnogi priželjkivali. Endi Marej je zadržao titpulu prvog reketa sveta, dok je Novak Đoković drugi.

Finale završenog Mastersa u sezoni između Endija Mareja i Novaka Đokovića odlučivalo je i ko će godinu završiti kao prvi reket sveta.

Moramo priznati zasluženo, Škot 2016. godinu završava kao prvi na listi profesionalnih tenisera sveta.

Da je Nole odbranio titulu u Londonu, ne samo što bi nastavio niz osvajanja završnog Mastesa (da je osvojio, bio bi to peti uzastopni trujumf), već bi se i vratio na prvo mesto ATP liste.

Ovako, Endi Marej koji je tokom godine koristio Đokovićeve pauze i loše trenutke, strpljivo je skupljao bodove i svrgnuo Noleta sa prestola.

U poslednjih nekoliko meseci Škot je igrao najbolji tenis u svojoj karijeri te zasluženo završava godinu na prvom mestu ATP liste.

Posle Londona na ATP lista, bar kada su prvih 10 pozicija u pitanju ne izgleda isto. Miloš Raonić se probio do trećeg mesta na kojem je do juče bio Stan Vavrinka. Marin Čilić godinu završava kao šesti, dok je Rafael Nadal sa osmog pao na deveto mesto. Švajcarac Rodžer Federer je tek 16.

Od srpskih tenisera u 100 najboljih, pored Đokovića su još i Troicki koji je ostao na 29. mestu i Dušan Lajović koji zauzima 95.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track