(KURIR TV) NADAL NADIGRAO ĐOKOVIĆA: Novak ne može bez trenera, ništa od odbrane titule u Madridu!
Foto: AP

50. Teniski el klasiko pripao Špancu

(KURIR TV) NADAL NADIGRAO ĐOKOVIĆA: Novak ne može bez trenera, ništa od odbrane titule u Madridu!

Tenis -

Srpski teniser Novak Đoković poražen je u polufinalu Mastersa u Madridu od Španca Rafaela Nadala 2:6, 4:6 u pedesetom okršaju dvojice igrača, po čemu je ovo rivalstvo postalo jedinstveno u svetu tenisa.

U međusobnom skoru sada je 26:24 za Novaka, koji je poražen od Rafe, posle sedam pobeda u nizu, prvi put od Rolan Gorosa 2014. godine. Đoković je vrlo loše počeo meč. Nadal je dva puta napravio brejk, dozvolivši Srbinu da osvoji samo 4 poena. Novak je nakon toga teškom mukom uspeo da osvoji prvi grm i skine nulu sa semafora. Srspski igrač je u završnici seta zaigrao nešto bolje, ali nije uspeo da ugrozi Nadala, koji je posle 40 minuta i osam gemova sa 6:2 završio prvi deo igre. Drugi set takođe je počeo brejkom Španca, koji odavno u mečevima sa Đokovićem nije bio dominantan kao u Madridu. U trećem gemu drugog seta, Novak je pokazao da nije zaboravio da igra tenis, ali da bi napravio preokret mora mnogo bolje i konstatntnije. Đoković je posle mnogo borbe uspeo da se vrati u drugi set, jer je u četvrtom gemu napravio prvi brejk na meču i izjednačio na 2:2. Ipak, posle toga Rafa je napravio brejk, koji je lako potvrdio nagovestivši da će po prvi put, nakon nešto manje od 5 godina i Mastersa u Rimu meč protiv Đokovića dobiti u dva seta. To se posle nešto više od sat i po igre dogodilo pošto je Španac i u drugom setu slavio sa 6:4.

Foto: AP
Foto: AP

Drugi set

4:6 - Gotovo je. Iako je Novak imao brejk loptu, Nadal je posle sedam poraza u nizu uspeo da savlada Đokovića i plasira se u finale

4:5 - Nadal će ipak morati da servira za finale

3:5 - Nadal je na korak od pobede

3:4 - Novak je uspeo da ostane u meču, iako je Nadal i sada pretio

Foto: AP
Foto: AP

2:4 - Španac je sa 3 servis vinera lako potvrdio brejk

2:3 - Novak je opet u situaciji da ima brejk zaostatka jer je Nadal uspeo da mu oduzme servis

Foto: AP
Foto: AP

2:2 - Brejk, Novak se vratio! Đoković je iskoristio brejk loptu i veoma snažnom gestikulacijom pokazao da nema nameru da se preda

1:2 - Ovo je najbolji Đokovićev gem od početka meča

0:2 - Nadal potpuno dominira terenom

0:1 - Španac opet pravi brejk, situacija za Novaka postaje sve teža

Drugi set

2:6 - 40 minuta je trajao set koji je Nadal dobio

2:5 - Nadal je imao set loptu,ali je Novak uspeo da veže nekolikodobrih udaraca i produži set

1:5 - Nadal potpuno kontroliše meč, Novak ne može da se prepozna

1:4 - Konačno, Novak je uspeo da skine nulu sa semafora

0:4 - Nadal je Novaku u prva 4 gema dozvolio samo 4 poena

0:3 - Nadal i drugi put kažnjava slabiju igru Đokovića i sada već ima veliku prednost

0:2 - Igralo se na razliku, ali Španac za sada nije dao Novaku šansu za brejk

0:1 - Na startu meča, Nadal je napravio brejk bez izgubljenog poena

Prvi set

Po pedeseti put na terenu će rekete ukrstiti najbolji srpski i najbolji španski teniser. Novak Đoković i Rafael Nadal “obeležiće” jubilej borbom za finale mastersa iz serije 1000 u Madridu.Drugi reket sveta je u polufinale stigao bez borbe, pošto mu je Kei Nišikori predao meč zbog povrede. Njegov rival je u prethodnoj rundi trijumfovao protiv Belgijanca Davida Gofana u dva seta (7:6, 6:2).U dosadašnjim okršajima Novak vodi sa 26:23 u trijumfima, a poslednji meč Srbin i Španac odigrali su maja prošle godine na mastersu u Rimu, kada je Đoković, kao i u prethodnih šest susreta trijumfovao bez izgubljenog seta. Nadal je poslednji put slavio protiv srpskog tenisera u finalu Otvorenog prvenstva Francuske 2014. godine, sa 3:1 u setovima.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

MADRID ATP MASTERS 1000: Atmosfera pred meč Đoković - Nadal

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track