Drama

(KURIR TV) NEVIĐENA DRAMA: Federer gubio 0:2, spasao 3 meč lopte, pa izbacio Čilića!

Tenis -

Švajcarski teniser Rodžer Federer je posle preokreta savladao Hrvata Marina Čilića sa 3:2 i plasirao se u polufinale Vimbldona

Federer je slavio sa 6:7, 4:6, 6:3, 7:6, 6:4, a Kurir vam ekskluzivno donosi delić atmosfere sa Centralnog terena.

Prvi set doneo je izuzetno kvalitetan tenis. Brejka nije bilo, pa je igran taj-brejk, koji je Čilić bolje počeo, osvojio prvi poen, a zatim napravio dupli mini-brejk. Nije se tu zaustavio, uzeo je i naredna dva poena na svoj servis za velikih 5:0, pre nego što je Rodžer uspeo da se donekle da se vrati na 3:6, ali je to bilo sve. Hrvat je sigurnim servisima došao do vođstva u setovima – 7:6.

Za razliku od prvog dela igre, u drugom setu smo brejk videli na samom startu. U trećem gemu Čilić je napao bekhend rivala nateravši ga da šalje preširoke loptice i stigao do prednosti. Mogao je Rodžer da se vrati jer je već u sledećem gemu imao dve šanse da uzvrati na isti način, ali je Marin i ovoga puta pronašao servise kada je to bilo bitno i otišao na dva razlike – 3:1.

Uspeo je da sačuva prednost što je bilo dovoljno za 2:0 u setovima.Na polovini trećeg seta na semaforu pisalo 3:3. Sedmi, u mnogim slučajevima odlučujući gem, odredio je pobednika ovog meča. Čilić je pogodio dva pasing šota i vrlo brzo imao 0:40 na servis rivala. Federer je prvu brejk šansu spasao dobrim početnim udarcem, a sledeće dve agresivnim napadima iz forhenda. Usledila su još dva servisa i vođstvo od 4:3. Kako to obično biva, već u sledećem je ekspresno stigao do 0:30. Hrvatski igrač je uzvratio, imao i gem loptu, ali je počeo da greši. Federer je to iskoristio i napravio prvi brejk u meču koji mu je omogućio da servira za 2:1. Bez mnogo problema to je učinio i odveo meč u četvrti set – 3:6. Četvrti set je obilovao dramom. Federer je spsavao meč loptu, bilo je 6:6 i ušlo se u taj-brejk. Dva puta su igrači menjali strane, a Švajcarac je na 6:7 opet odservirao dovoljno dobro da Čilić ne vrati lopticu u njegovo polje. Potom je Federer napadom na mreži došao do set lopte.

Drama se nastavila, a posle svega Federer je uspeo da se spase i posle 11:9 u četvrtom setu, odvede meč u peti odlučujući deo. U petom setu, odluka je pala u devetom gemu, kada je Švajcarac iskoristio brejk loptu. Prednost je materijalizovao u sledećem gemu, što je značilo da je uspeo da se izvukao i posle spasene tri meč lopte napravio preokret vredan polufinala Otvorenog prvenstva Engleske.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track