LAJOVIĆ POSLE PORAZA OD EDMUNDA: Razočaran sam, želeo sam da Srbiji donesem izjednačenje
Foto: Reuters

Srbija bez polufinala

LAJOVIĆ POSLE PORAZA OD EDMUNDA: Razočaran sam, želeo sam da Srbiji donesem izjednačenje

Tenis -

Srpski tensier Dušan Lajović rekao je da je razočaran što svoju ekipu nije doveo do odlučujućeg meča, ali i da je Britanac Kajl Edmund bio bolji rival i da je zasluženo pobedio i odveo Veliku Britaniju u polufinale Svetske grupe Dejvis kupa.

"Uradio sam sve što sam mogao. On je jednostavno bio bolji rival, pogotovo u prva dva seta. To je jedini razlog mog današnjeg poraza. U trećem setu sam podigao nivo igre, počeo sam da pogađam neke udarce, ali je on i dalje bio na visokom nivou. Razočaran sam što svoj tim doveo do odlučujućeg meča, iako sam igrao svoj najbolji tenis u ovom trenutku, ali on je bio bolji. Igrao sam pred sjajnom publikom, hvala im na podršci", rekao je vidno razočarani Lajović novinarima posle meča.

Teniska reprezentacija Velike Britanije plasirala se u polufinale Svetske grupe Dejvis kupa, pošto je Kajl Edmund u četvrtom meču na stadionu Tašmajdan pobedio Lajovića sa 6:3, 6:4 i 7:6 (5), te tako svojoj ekipi doneo odlučujući, treći poen.

"Očigledno je bilo da sam u završnici trećeg seta bio malo nervozan, jer se meč tada 'lomio', ali nije pritisak mnogo uticao na poraz. Obojica smo u završnici igrali kvalitetno. Ja sam u taj-brejku pokušao nekim bekhend paralelama, ali one su završile u autu. Možda je trebalo taktički drugačije da odigram", kazao je on.

Lajović je rekao da je Edmund tokom celog vikenda igrao kvalitetan tenis i da se nije primetilo da mu šljaka nije omiljena podloga.

"Iako ima 21 godinu, on je među 70 najboljih tenisera na svetu. Možda mu nedostaje iskustvo, ali to ovde nije pokazao. Kvalitetan tenis je prikazao ovde, iako mu šljaka nije omiljena podloga", rekao je Lajović.

"On može iz jednog udarca da reši poen, jer ima sjajan forhend. Ja sam se s druge strane prilično mučio, jer svaki put moram mnogo da se trudim da osvojim poen, svaki put sam morao da ga gradim", dodao je on.

Tokom prvog seta padala je sitna kiša, a novinare je zanimalo da li je Lajović razmišljao da se meč prekine dok padavine ne prestanu.

"Po pravilima, tenis se igra dok teren ne bude loš, dokle ne krene da se blato pravi. Kiša je bila sitna i to nije smetalo terenu, jedino nama, ali kako je meni bilo, tako je i njemu. On se bolje snašao u ovim uslovima i zasluženo pobedio", rekao je Lajović.

Velika Britanija će se u polufinalu Dejvis kupa sastati sa Argentinom, koja je s 3:1 pobedila Italiju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track