LEGENDARNI AUSTRALIJSKI TENISER: Đoković je nedodirljiv, ali evo kako možete da ga pobedite
Foto: Reuters

Pet Keš napravio "mali priručnik"

LEGENDARNI AUSTRALIJSKI TENISER: Đoković je nedodirljiv, ali evo kako možete da ga pobedite

Tenis -

Legendarni australijski teniser Pet Keš napravio je "mali priručnik" za igrače sa ATP tura kako da pobede prvog tenisera sveta Novaka Đokovića.

Đoković brani titulu na Vimbldonu, a već je stigao do trećeg kola. Keš koji je jednom u karijeri osvojio Vimbldon tvrdi da zna recept kako stići do pobede nad Đokovićem."Đoković ima dve rupe u svom čvrstom oklopu. Voleje i smečeve. Ne oseća se prijatno kada izlazi na mrežu, osim kada hvata skraćene lopte. Muče ga voleji, jer ne pušta glavu dovoljno blizu reketa i zato gubi kontrolu nad udarcem, a često je i previše uspravan kada volej hvata bekendom. Što se smečeva tiče, tu nije ni među 30 najboljih na svetu. Igrač sjajnog loba kao što je Endi Marej bi mogao da mu napravi ozbiljnu štetu", rekao je Keš.

Keš i Monfis, Foto: AP
Keš i Monfis, Foto: AP

Australijanac kaže da Đoković igra dobro, ali da nije nepobediv."U finalu Rolan Garosa sam primetio da su ga mučile forhend paralele. Marej je to shvatio i koristio je u prvom delu meča. Nema sumnje da će to ponovo pokušati ako se opet nađu u finalu. Međutim, najbolji recept imao je Rafa Nadal pre tri godine u Njujorku. Priznao mi je da tada nije mogao da trči sa Novakom po celom terenu, već je uporno slao oštre duge lopte u sredinu i čekao da se otvori prilika za kratku loptu. Međutim, za takvu strategiju morate da budete tehnički besprekorni", istakao je Keš.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Australijanac je dodao i sledeće:"Morate Novaka odmah da napadnete, pre nego se poen razvije. Morate maksimalno da rizikujete na njegovim drugim servisima. To je lakše reći nego učiniti, ali bez toga je skoro nedodirljiv. Ovako, ako ima nešto lošiji dan - možda imate šansu", zaključio je Keš.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track