MAJAMI: Ana ide ka Sereni Vilijams, a Jelena ka Simoni Halep
Foto: Fonet

Obavljen žreb

MAJAMI: Ana ide ka Sereni Vilijams, a Jelena ka Simoni Halep

Tenis -
Dve najbolje srpske teniserke slobodne su u prvom kolu, a u drugom bi Jelena trebalo da ima teži posao

Srpske teniserke Ana Ivanović i Jelena Janković, kao šesti i 16. nosioci, slobodne su u prvom kolu turnira iz kategorije Premijer u Majamiju, odlučeno je žrebom.

Ivanovićeva će u drugom kolu igrati protiv pobednice meča između Monike Puig iz Portorika i kvalifikantkinje, a Jankovićeva protiv bolje iz duela između Beloruskinje Viktorije Azarenke i Silvije Soler Espinoze iz Španije.

Ana se nalazi u prvoj četvrtini žreba u kojem je i prva igračica sveta i aktuelna šampionka Majamija Serena Vilijams. Ukoliko dođe do treće runde, najboljoj srpskoj teniserki bi protivnica mogla da bude Nemica Sabine Lisicki, 21. na WTA listi, a već u četvrtom Serena Vilijams.

Jelena je juče izgubila u finalu Indijan Velsa od Simone Halep iz Rumunije, a moguće je da će 17. i treća teniserka sveta ponovo sastati već u trećem kolu.

Aleksandra Krunić, 77. teniserka na WTA listi, u prvom kolu igra protiv 44. teniserke sveta, Amerikanke Medison Brengl. Ukoliko prođe u drugo kolo protivnica će joj biti peta teniserka sveta, Dankinja Karolina Voznijacki. Bojana Jovanovski, koja je trenutno na 65. mestu na WTA listi, u prvom kolu igra protiv 39. teniserke sveta Mone Bartel iz Nemačke, a ako prođe u drugo protiv Ukrajinke Elene Svitoline.

Turnir u Majamiju počinje u sredu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track