NADAL: Ja sam čist, Šarapova treba da bude kažnjena

Španac miran

NADAL: Ja sam čist, Šarapova treba da bude kažnjena

Tenis -
Španski teniser Rafael Nadal rekao je da nikada nije imao nikakve veze sa nedozvoljenom supstancama, aiko je svestan da se o tome govori.

“Nikada nisam bio ni u iskušenju da uradim nešto pogrešno, veoma sam daleko od toga, od dopinga. Potpuno sam čist, vredno sam radio tokom cele karijere i kada sam povređen, ne uzimam ništa zabranjeno kako bih se brže vratio na teren“, rekao je Nadal.

Tokom karijere kolaju priče o Rafinom dopingovanju.

“Čuo sam to nekoliko puta i malo sam umoran od svega toga. Sebe vidim kao ambasadora tenisa i ne bih na taj način narušio imidž uzora za mlade igrače. Verujem u sport i u njegove vrednosti. Sport je primer društvu, primer deci, i kada bih radio nešto što nije u skladu sa time, lagao bih sebe, a ne svoje protivnike“, dodao je Španac na konferenciji za medije pred turnir u Indijan Velsu.Nadal kaže da je koristio terapije kada se oporavljao od povreda kolena, ali da nikada nije krio o čemu je reč.

“Tokom karijere bio sam otvoren, nikada nisam pokušavao da skrivam bilo šta. Radio sam terapiju obogaćenom plazmom – prvi put je bilo fantastično, drugi put loše, nisam igrao tenis sedam meseci. Takođe, imao sam i terapiju matičnim ćelijama dva puta na kolenu i sve je prošlo kako treba. Ne radim, niti sam ikada radio išta pogrešno“.

Nadal kaže da postoji doktor koji vrši proveru za sve španske igrače.

“Već godinama je tako i ne bih uzeo bilo šta bez njegovog znanja“.

Nadal se dotakao i povoda cele priče – činjenice da je Marija Šarapova pala na doping testu.

“Teško je zamisliti da tako nešto može da se desi, ali greške se dešavaju. Želim da verujem da je to bila greška sa njene strane i da nije htela to da uradi. Ipak, očigledno je reč o nemaru i zato ona mora da plati“, zaključio je Španac.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track