NADAL O OPTUŽBAMA DA SE LEGALNO DOPINGOVAO: Španac konačno odgovorio na prozivke
Foto: Reuters

Priznao da je uzimao lekove

NADAL O OPTUŽBAMA DA SE LEGALNO DOPINGOVAO: Španac konačno odgovorio na prozivke

Tenis -

Španski teniser Rafael Nadal tvrdi da nije uradio ništa što je zabranjeno odgovarajući na optužbe "ruskih hakera" da je koristio nedozvoljena sredstva.

"Ruski hakeri" su objavili četvrti serija dokumenata u kojima se, između ostalog, tvrdi da je Nadal u septembru 2009. koristio nedozvoljeni betametazon, a sve pod dozvolom Svetske antidoping agencije, kao i da je dozvolu za korišćenje nedozvoljenih sredstva ponovo dobio u avgustu 2012., kada su u toku bile Olimpijske igre u Londonu.

Ipak, Nadal ne negira da je koristio te lekove.

"Kada tražiš dozvolu za lek iz terapeutskih razloga i dobiješ je, nisi uradio ništa što je zabranjeno. To nije novost, to je demagogija. Nikad nisam uzeo ništa za poboljšanje mog učinka na terenu. Lekove sam uzimao jer je doktor mislio da su najbolji za moje koleno", rekao je Nadal.

Rafa je ne tako davno već bio u žiži skandala kada ga je bivša francuska ministarka zdravlja i sporta Roselin Bašelo optužila da je 2013. bio pozitivan na doping testu, ali da je to zataškano. Teniser je kasnije tužio Roselin za klevetu.

"Sport mora biti čist i to mora biti jasno. Ne smemo izneveriti ljude kojima predstavljamo primer. Moramo biti uvek dobar uzor. Bilo bi dobro za sportiste, navijače i medije da kad god se neki sportista testira na doping da rezultati budu javno objavljeni. Tako bi se rešio ovaj problem. Sport mora postati transparentan, govorim to godinama", dodao je Rafael Nadal.

(B92)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track