NADAL OTVORIO DUŠU: Čast Federeru, ali Novak Đoković mi je najteži protivnik
Foto: Fonet/AP

Španac o najvećim rivalima

NADAL OTVORIO DUŠU: Čast Federeru, ali Novak Đoković mi je najteži protivnik

Tenis -
Protiv Srbina je uvek bio neizvestan rezultat, postojala je ravnoteža, rekao je španski teniser

Najbolji španski teniser Rafael Nadal u intervjuu za magazin "GQ" osvrnuo se na svoju karijeru i rivalstvima sa Novakom Đokovićem i Rodžerom Federerom, kao i životu izvan tenisa.

Ove sezone se navršava deset godina od kako je Nadal osvojio prvu od 14 grend slem titula. Tokom duge teniske karijere posebno se izdvajaju dva velika rivalstva, o kojima je trenutno osmi teniser sveta rekao.

"Za mene, igranje sa Rodžerom Federerom je bila čast. Bilo je uvek puno poštovanja među nama. Zajedno smo proživeli neke važne trenutke u našim karijerama, naše rivalstvo učinilo je da obojica rastemo i napredujemo", rekao je Nadal.

Na pitanje novinara da li je rivalstvo sa Federerom najveće, Nadal kaže da nije i dodaje.

"Da budem iskren, najteži protivnik kog sam ikada imao na teniskom terenu je Novak Đoković. Protiv Srbina je uvek bio neizvestan rezultat, postojala je ravnoteža."

Ovakav stav Nadala ne čudi puno s obzirom da protiv Švajcarca ima daleko bolji skor. Nadal vodi protiv Federera 23:10 u međusobnim mečevima, dok je protiv Đokovića taj skor daleko neizvesniji - 23:21 u korist osmog tenisera sveta.

Iza Nadala je loš period u karijeri koji je uslovio da padne na ATP listi. Ipak, Španac se nada da su problemi iza njega.

"Znam da sam imao težak period ove godine, ali nadam se da ću se vratiti na pobednički kolosek uskoro. Važno je da održim mir."

Nadal nema dilemu da li su moguća prijateljstva u svetu tenisa.

"Da, to je moguće. Ali, problem je u tome što, da biste bili prijatelj sa nekim, morate da ga poznateje neko vreme, a teško je upoznati se na Turu. Ipak, slagati se sa nekim? Naravno da je to moguće, imam dobar odnos sa igračima sa kojima sam se mnogo puta sretao van terena – sa Mojom, Monakom, Davidom Fererom, Markom i Felisijanom Lopesom. Nemam problem ni da budem prijatelj sa Đokovićem ili Federerom, ali koncept prijateljstva podrazumeva nešto više od sretanja na turnirima".

O privatnom životu Nadal kaže.

"Imam normalan život, kao i svi oko mene. Radim ono što radi i svaki moj prijatelj. Družimo se, izlazimo, radimo ono što želimo. Sve stvari koje radim u životu radim jer to želim, a ne zato što me neko tera na to. Moj život nije samo tenis", rekao je Rafael Nadal.

Nadal će na predstojećem US openu u prvom kolu igrati protiv Hrvata Borne Ćorića. Španski teniser je u delu žreba gde je i Novak Đoković, pa je njihov međusobni duel moguć u četvrtfinalu poslednjeg grend slema u sezoni.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track