NADAL POČISTIO ISTOMINA: Španac u dobroj formi na startu US Opena
Foto: AP

Poslednji Gren slem sezone

NADAL POČISTIO ISTOMINA: Španac u dobroj formi na startu US Opena

Tenis -

Španski teniser Rafael Nadal plasirao se u drugo kolo Otvorenog prvenstva SAD, pošto je pobedio Uzbekistanca Denisa Istomina u tri seta - 6:1, 6:4, 6:2.

Meč Nadala i Istomina, petog i 107. tenisera sveta, trajao je dva sata i devet minuta.

Iako je Istomin pružio solidan otpor, nekada prvi teniser sveta nije dozvolio iznenađenje.

Nadal je u prvom setu tri puta oduzimao servis protivniku, a u drugom je vrlo brzo poveo sa 3:0 i tu prednost sačuvao do kraja. U trećem setu nije bilo brejka sve do šestog gema, kada je Nadal ponovo napravio brejk i poveo sa 4:2. Novim brejkom, u osmom gemu, Nadal je potvrdio pobedu i plasman u drugo kolo.

Španac će u drugom kolu igrati protiv Italijana Andreasa Sepija, koji je sa 3:1 pobedio Francuza Stefana Robera.

U drugo kolo plasirao se i Francuz Gael Monfis, pošto je na startu Ju es Opena pobedio Žila Milera iz Luksemburga sa 6:4, 6:2, 7:6. Monfis će u narednom kolu igrati protiv pobednika meča u kojem se sastaju Čeh Jan Šatral i Amerikanac Mekenzi Mekdonald.

Ukrajinac Sergij Stahovski pobedio je Portugalca Gaštaa Elieša, pa će u narednoj rundi igrati protiv Hrvata Marina Čilića.

Španac Albert Ramos je sa 3:2 bio bolji od Francuza Žilijena Benetoa, dok je njegov sunarodnik Nikolas Alamgro u tri seta savladao Madjara Martona Fućovića.

U drugo kolo poslednjeg grend slem turnira u sezoni plasirali su se i Rus Andrej Kuznjecov, Stiv Darsis iz Belgije i Amerikanac Ernesto Eskobedo.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track