NAVRATILOVA KRITIKOVALA NOVAKA: Đoković je premršav, prebrzo će se umarati
Foto: AP

Vide mu se rebra

NAVRATILOVA KRITIKOVALA NOVAKA: Đoković je premršav, prebrzo će se umarati

Tenis -

Dan uoči starta Australijan opena prvi favorit turnira i drugi nosilac Novak Đoković našao se na udaru jedne od najboljih teniserki svih vremena Martine Navratilove.

Slavna američka teniserka češkog porekla nije pričala o Novakovom stilu igre, već o načinu ishrane i procenila da to što mu se vide rebra nije dobar znak i da to previše utiče na njegovu kondiciju.

"Mislim da će se prebrzo umarati, jer mi se čini da je premršav. Mišići zbog niskog nivoa masti počinju sami da sagorevaju", ocenila je Navratilova.

Poznato je da je Đoković oduvek bio u kategoriji igrača bez prevelike telesne mase, ali osim na početku karijere kada je imao zdravstvene probleme, poslednjih godina Novak je jedan od najspremnijih igrača u svetu tenisa.

Novak Đoković, Foto: AP
Novak Đoković, Foto: AP

O njegovoj fizičkoj spremi dovoljno govori i podatak da je tokom karijere dobio 77 odsto mečeva koje je igrao u pet setova.

Spremnost i izdržljivost Đoković je pokazao i u finalu turnira u Dohi kada je igrao puna tri sata protiv Endija Mareja, iako je dan ranije imao daleko teži zadatak od prvog tenisera sveta, meč u tri seta sa Verdaskom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track