NIJE MU DOBRO: Evo šta je Vilander rekao o dominaciji Novaka Đokovića
Foto: Reuter

Dominantan je, ali

NIJE MU DOBRO: Evo šta je Vilander rekao o dominaciji Novaka Đokovića

Tenis -
Bivši švedski teniser i komentator "Jurosporta" Mats Vilander rekao je posle finala Australijan opena da je Novak Đoković previše dobar za ostale tenisere, ali i da Endi Marej uskoro može da nadmaši srpskog tenisera.

"Jednostavno, Novak je bio previše dobar za Endija u finalu. Nije Đoković igrao dobro u pojedinim trenucima, bilo je i krize u drugom i trećem setu. Nije ovo bio njegov najbolji meč, ali i to je bilo dovoljno da osvoju krunu u Melburnu. Ima dobar stav, dobar govor tela i trenutno je nepobediv", rekao je Vilander.

Šveđanin je u analizi finala rekao da se u drugom i trećem setu videlo da Marej može da parira Đokoviću i da će doći dan kada će ga pobediti.

Mats Vilander, Foto: Printskrin
Mats Vilander, Foto: Printskrin

"U prvom setu je Đoković igrao skoro kao protiv Federera - savršeno. Ali, moram reći i da Marej nije bio dovoljno dobar. Pokušao je Endi da nametne ritam, ali nije uspeo. U drugom setu se Marej vratio, taktički je našao ritam, igrao je slajs bekhnede, poremetio je Novaka. Igrao je onako kako mislim da treba da igra, da Novaka tera da nametne ritam. Ipak, Endi mora da meša karte, da ide na jače, sigurnije udarce. Taktički je odigrao dobro, ali ga je iznerviralo kada je gubio neke bitne lopte, to nije smelo da mu se dogodi. Njegov problem je što pokazuje nervozu kada izgubi poen. To mnogo utiče na njega i on to dozvoljava. Novak upija to sa druge strane mreže, zna da će Endi da "poludi" i onda to koristi da ga dodatno pritiska. Kod tih poena se lome mečevi. Ako Marej to ne popravi, moraće mnogo da prođe da pobedi Đokovića u bitnim mečevima."

Ukoliko ostane mentalno jak, po mišljenju Vilandera, Marej može vrlo brzo da nadvisi Đokovića u nekom velikom finalu.

"Marej je u drugom setu oborio Đokovića na nivo na kojem je mogao da bude bolji od njega. Međutim, Marej nije koristio raznolikost koju ima, što je njegova prednost u odnosu na Đokovića. To su periodi kada mora da shvati da je Novak bolji udarač, da bolje igra kada se međusobno ’šetaju’ sa jednog na drugi deo terena. Kada to uspe, mislim da neće proći mnogo vremena za pobedu nad Đokovićem u velikom finalu“, zaključio je Mats Vilander.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track