NIJE NOVAK JEDINI PODBACIO: Ovo su najveće senzacije u istoriji Australijan opena
Foto: Reuters

Iznenađenja se dešavaju

NIJE NOVAK JEDINI PODBACIO: Ovo su najveće senzacije u istoriji Australijan opena

Tenis -

Nema sumnje da je Denis Istomin trijumfom nad Novakom Đokovićem u 2. kolu Australijan opena napravio prvorazrednu senzaciju, ali podvig Uzbekistanca, odnosno razočaravajući poraz Srbina nisu ništa novo u svetu belog sporta.

Na zvaničnom sajtu prvog grend slema u sezoni pojavila se lista najvećih senzacija u istoriji ovog turnira, a kada se pogleda ko je sve, i od koga ispadao, jasno je zbog čega se kaže "lopta je okrugla" i "danas svako svakog može da pobedi".

Martina Navratilova1984. godine

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Od 15. februara 1983. godine Navratilova je do polufinala Australijan opena naredne godine vezala 74 trijumfa i svi su očekivali da i u Melburnu podigne titulu i kompletira sva četiri grend slema. Svi osim Helene Sukove koja je napravila jednu od najvećih senzacija u istoriji ovog turnira.

Pit Sampras1996. godine

Popularni "Pistol Pit" bio je neprikosnoven u to vreme. Najbolji na svetu u Melburn je stigao sa dve grend slem titule sa željom da nastavi niz trofeja. U trećem kolu sačekao ga je Mark Filipusis, tada devetnaestogodišnji tinejdžer, i bez izgubljenog seta izbacio Samprasa sa turnira.

Štefi Graf1997. godine

Foto:AP
Foto:AP

Nemica je u Melburnu bila prvi nosilac i prvi favorit za osvajanje titule, ali je u osmini finala naletela na Amandu Kecer iz Južne Afrike. Više nego zasluženih 6:2, 7:5 ostavili su u čudu sve navijače Grafove, ali i čitav teniski svet.

Boris Beker1997. godine

Doskorašnji trener Novaka Đokovića tačno zna šta znači bolan poraz na Australijan openu. Njega je, kao branioca trofeja, već u prvom kolu eliminisao odlični Španac Karlos Moja, koji je Nemca posle velike borbe u pet setova poslao kući.

Dženifer Kaprijati2003. godine

Foto: AP
Foto: AP

Legendarna Amerikanka, dvostruka šampionka turnira u Melburnu, eliminisana je već u prvom kolu, a neočekivani pobednik bila je Nemica Marlen Vejngartner, koja ni pre ni posle toga nije bila u samom vrhu svetskog tenisa.

Lejton Hjuit2003. godine

Australijanac je pred svoje navijače došao kao pobednik Vimbldona i najbolji teniser na svetu i glatko je prošao do četvrtog kola. A onda je naleteo na Junesa el Anauija, tridesetjednogodišnjeg Marokanca, koji je pokvario planiranu žurku u Melburnu.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO: Zašto je Novak Đoković ispao u 2. kolu Australijan Opena

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track