NIŠTA NIJE SLUTILO NA OVO Federer odlukom šokirao sve: Na vrhuncu forme saopštio neočekivanu vest
Foto: AP

Svet bruji o ovome

NIŠTA NIJE SLUTILO NA OVO Federer odlukom šokirao sve: Na vrhuncu forme saopštio neočekivanu vest

Tenis -

Švajcarski teniser Rodžer Federer osvojio je u nedelju Masters u Majamiju i pozom saopštio neočekivanu vest - propustiće veći deo sezone koji se igra na šljaci i vratiće se na teren tek na Rolan Garosu.

Federer od početka sezone igra u sjajnoj formi. Osvojio je Australijan open, zatim i Masterse u Indijan Velsu i Majamiju.

Povrh toga, uspeo je da veže četiri pobede nad Rafaelom Nadalom, što mu nikada nije pošlo za rukom do sada.

"Samo kada sam zdrav i osećam se dobro, onda mogu da igram tenis kao sada. Kada se ne osećam tako dobro kao sada, onda nema šanse da igram finale protiv Rafe Nadala. Zato uzimam pauzu u narednom periodu kada dolazi deo sezone na šljaci. Fokusiraću se na Rolan Garos, deo sezone na travi i onda na tvrdu podlogu posle toga. Nemam više 24 godine, mnoge stvari su se promenile, tako da verovatno neću igrati turnire na šljaci, osim Rolan Garosa. I dalje mogu da promenim raspored ako zbog nečega budem zažalio, ali sam tek odlučio. Takođe, prošle godine koleno se ponašalo čudno na šljaci, pa će preskakanje sezone za toj podlozi biti dobra stvar. Iako mislim da se to nije događalo zbog šljake, ali moja lekarska ekipa smatra da bi takav izbor bio pozitivan. Siguran sam u svoju odluku, razmišljao sam sa timom da je promenim nakon osvajanja Indijan Velsa, ali na kraju dana, moram da razmišljam o zdravlju. Moram da budem zadovoljan svim segmentima svog života – ličnim, privatnim, profesionalnim, životom na terenu. Radije ću ići korak po korak i igrati sa mnogo energije i zadovoljstva. Tada ću moći to da delim sa svima. U suprotnom – jedino što ćete videti jeste da samo želim da izađem na teren. Ne želim da budem takav čovek, stvarno ne želim", poručio je Rodžer Federer.

Federer će tako propustiti Masterse u Monte Karlu, Madridu i Rimu. Ovogodišnji Rolan Garos igra se od 22. maja do 11. juna.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Novak Đoković šesti na listi najplaćenijih sportista sveta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja