NOLE SPREMAN NA NAJVAŽNIJI KORAK: Federer ostaje bez još jedne titule
Foto: Reuters

Đoković obara rekorde

NOLE SPREMAN NA NAJVAŽNIJI KORAK: Federer ostaje bez još jedne titule

Tenis -

Novak iz dana u dan korača ka legendi! Srpski teniser napada mnoge rekorde, a uskoro bi velikog rivala Rodžera Federera mogao da stigne i po broju nagrada za najboljeg na svetu.

Sportska akademija “Laureus” je već najavila da će u 2016. godini proglasiti Đokovića za najboljeg svetskog sportistu. Federer je do sada četiri puta poneo laskavo priznanje, a kako sada stvari stoje, prvi reket sveta će već ove godine izjednačiti njegov rekord.

Najbolji teniser planete je do sada tri puta bio laureat (2011, 2014, 2015. godine) a igrama iz 2016. već je stavio jednu ruku na pehar. I dok teniski stručnjaci danima rasparavljaju o tome da li Novak Đoković može da stigne Rodžera Federera po broju grend slem titula, izvesno je da će se Srbin, po još jednom vrednom parametru, izjednačiti sa iskusnim asom. Pored imena najboljeg tenisera današnjice stoji 12 pehara sa najjačih turnira, dok je Federer čak 17 puta podizao trofeje sa grend slemova.

Za izjednačenje ovog rekorda, Novaku će biti potrebna još koja godina, ali već ove sa Švajcarcem može da stane rame uz rame po broju nagrada za najboljeg sportistu sveta.Akademija “Laureus” je posle osvajanja Rolan Garosa, Đokovića već proglasila za prvog favorita.

Način na koji se nosio sa pritiskom oduševio je ceo svet. Ni činjenica da se bori za jedini grend slem trofej koji mu je nedostajao nije sputala Srbina. Od velike četvorke (Nadal, Federer, Marej, Đoković) svetskog tenisa na vrhunskom nivou ostao je samo jedan - Novak! Ljudi iz sveta sporta to znaju da cene.Ova nagrada se dodeljuje od 2000. godine, a uručuje je fondacija “Laureus”, koja je do sada izdvojila oko 100 miliona evra za pomoć mladim sportistima u preko 90 država.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track