(VIDEO) NOVA SENZACIJA U MELBURNU: Federer eliminisan sa Australijan opena
Foto: Reuters

Sepi napravio novo iznenađenje

(VIDEO) NOVA SENZACIJA U MELBURNU: Federer eliminisan sa Australijan opena

Tenis -
Sepi je posle fenomenalne igre nadigrao Federera 3:1, po setovima 6:4, 7:6, 4:6, 7:6. Meč je trajao nešto više od tri sata

MELBURN - Drugi teniser sveta Švajcarac Rodžer Federer izgubio je u trećem kolu Australijan opena od Italijana Andresa Sepija.Sepi je posle fenomenalne igre nadigrao Federera 3:1, po setovima 6:4, 7:6, 4:6, 7:6. Meč je trajao nešto više od tri sata.Italijan je trenutno na 46. mestu ATP liste. Ovo je bio 11. međusobni duel italijanskog i švajcarskog tenisera, a tek prvi trijumf Sepija.Sepi je napravio brejk u devetom gemu i poveo u meču, a drugi set osvojio je posle velike borbe u taj-brejku, koji je dobio sa 7:5. Četvorostruki osvajač Australijan opena Federer vratio se u meč u trećem setu, nakon što je napravio brejk u trećem gemu. Obojica su u četvrtom setu bili sigurni prilikom svojih servisa, a drugi teniser sveta je u dva navrata servirao za ostanak u meču, u 10. i 12. gemu. Meč, koji je trajao tri sata, odlučen je u taj-brejku koji je Sepi dobio sa 7:5. Federer od 2000. godine nije završio takmičenje na Australijan openu u ovako ranoj fazi. Federer je rekao da ga je "slomio" gubitak drugog seta.

"Znao sam koliko je bilo važno da dobijem drugi taj brejk. Slomio me je gubitak drugog seta. I četvrtog, naravno... Kraj nije bio lep ni malo", rekao je Federer posle meča.

Sepi je samo jednom uspeo da prođe drugo kolo Australijan opena.

"Morao sam da verujem da mogu da pobedim. Samo sam pokušavao da ostanem opušten i fokusiran na svaki udarac, da dišem mirno, da nisam nervozan... Mislim da sam to uradio prilično dobro, vrlo dobro. veoma sam srećan", kazao je Sepi.Italijan će u narednom kolu igrati sa pobednikom duela Malek Džaziri (Tunis) - Nik Kirgijos (Australija).

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track