NOVAK BEZ POŠTOVANJA U LONDONU: Đoković je za Engleze AMATER!
Foto: Profimedia

Bezobrazno i sramotno

NOVAK BEZ POŠTOVANJA U LONDONU: Đoković je za Engleze AMATER!

Tenis -

Bogdan Obradović smatra da je organizator Vimbldona morao da omogući broju jedan igranje na glavnom terenu

Selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije Bogdan Obradović optužio je Engleze za preranu eliminaciju Novaka Đokovića sa Vimbldona. Teniski trener u razgovoru za Kurir kaže da je Nole od prvog dana imao sraman tretman u Londonu.- Razumem da po pravilima Vimbldona najbolji igrači barem jedan meč moraju da odigraju na terenu bez krova, ali s obzirom na vremenske uslove koji su bili prethodnih dana u Londonu, smatram da su se prema Novaku ponašali kao da nije najbolji igrač. To je sramno. Poznato je odranije da njihov odnos prema Đokoviću nije korektan, ali ovo sad je prevršilo meru - kazao je Obradović i dodao:- Smatram da je Nole trebalo da bude konsultovan kao najbolji igrač na svetu kad se biralo ko treba da igra na terenu jedan. Mislim da je on to zaslužio za sve što je uradio za tenis.

Obradović ističe da je kod prvog reketa sveta verovatno došlo do pražnjenja, što je i normalno posle osvajanja Rolan Garosa.- Na najvišem nivou igra već nekoliko godina i sigurno da je kod njega došlo do fizičkog i emotivnog umora. Novak je ostvario 30 pobeda zaredom na grend slemovima, što je neverovatan rezultat. Naravno je da moralo doći do pražnjenja, posebno kad se na to dodaju i ovi faktori, koji nemaju veze sa sportom, što je sigurno uticalo na njegovu pripremu za meč sa Kverijem. Od toga da će morati da igra meč koji neće moći da završi zbog mraka pa do toga da je njegov meč nekoliko puta prekinut zbog kiše, sve su to stvari koje su poremetile našeg igrača - zaključio je Obradović.

Dejvis kupNA POBEDU BEZ NOVAKA I VIKTORABogdan Obradović kaže da je optimista pred mečeve s Velikom Britanijom u četvrtfinalu Dejvis kupa (15-17. jul), iako na Tašmajdanu neće igrati Novak Đoković i Viktor Troicki.- Mislim da Zimonjić, Tipsarević, Lajović i Krajinović mogu da odigraju jedan dobar duel protiv Britanije i našoj selekciji obezbede plasman u samu završnicu Dejvis kupa - istakao je Obradović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track