OGLASIO SE ĐOKOVIĆEV GURU: Pepe Imaz otkrio pravu istinu o svađi sa Bekerom
Foto: Printskrin

Kontroverzni Španac progovorio

OGLASIO SE ĐOKOVIĆEV GURU: Pepe Imaz otkrio pravu istinu o svađi sa Bekerom

Tenis -

Pepe Imaz je Španac koga je Novak Đoković priključio svom stručnom timu, što je izazvalo burne reakcije u javnosti.

Mediji su Imaza prozvali 'guruom', što je srpski teniser oštro demantovao, a sada se lično konroverzni Španac oglasio i stavio tačku na spekulacije oko navodne svađe sa Borisom Bekerom.

"Dobro znam ko je Boris, bilo mi je zadovoljstvo da radim sa njim, za mene je bio pravi poklon da budem sa njim. A ako je Novak lično doneo ovu odluku, ko sam ja da mu govorim bilo šta. Moj odnos sa njim je bio veoma harmoničan. Borisa vidim kao dobro ljudsko biće, on je fantastičan", rekao je Imaz u smirenom tonu, birajući reči, kao što pripoveda njegova filizofija.

Novakov brat Marko Đoković otvorio je dušu i govorio o problemima koji su ga doveli do depresije i kako mu je Pepe Imaz pomogao da sve to prevaziđe. A isto tako je pomogao i Novaku kada srpskom teniseru nije išlo.

"Marko je hteo da bude profesionalac, da dostigne Novaka, ali je pao u depresiju i dve godine se borio s njom. Došao je kod mene na emocionalni rad i posle samo pet dana je osetio veliku promenu. Novak se zainteresovao za sve ovo, a kako je on osoba koja voli da uči, izuzetno je strastven i pun poštovanja, upoznali smo se i nastavili da sarađujemo", objašnjava Imaz.

Kritike na račun Đokovića da je u posledje vreme mislima odsutan sa terena, Imaz je u svom stilu demantovao.

"Ne radi se ovde o sedenju u 'lotos položaju' i slanju poruke rivalu: 'Pobedi me, ja te volim'. Ako ste strastveni prema tenisu i udarate lopticu sa ciljem da je protivnik ne vrati, ali uz dužno poštovanje prema rivalu, a ne uz autodestrukciju", objasnio je Imaz.

On je svoj uticaj na Noleta slikovito opisao.

"Zamislite dvoje ljudi koji ulaze u kuću i jedan od njih ima zapušen nos i trenutno ne može da oseća mirise. 'Danas imamo piletinu', kaže drugi, ali ovaj koji ima zapušen nos, ne veruje mu.

Imaz je takođe dodao i da 'ima razumevanja' za situacije kada se Novak iznervira na terenu i polomi reket.

"Apsolutno ga razumem. Jasno nam je da nismo savršeni. I meni se dešava da radim stvari koje mi se ne dopadaju. Neophodno je, kada je telo neupotrebljivo, da se na neki način povratite", objasnio je Pepe Imaz.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track