OLGA DO EVROPSKE KRUNE STIGLA POVREĐENA: Borila sam se za Srbiju, to je za mene sveto
Foto: TSS

Najsjajniji biser

OLGA DO EVROPSKE KRUNE STIGLA POVREĐENA: Borila sam se za Srbiju, to je za mene sveto

Tenis -

Mlada srpska teniserka Olga Danilović postala je evropska šampionka u konkurenciji igračica do 16 godina na prvenstvu u Moskvi.

Olga Danilović, 15-godišnjakinja trenutno 12. juniorka sveta, prethodno je osvojila gren slem trofej u dublu, i to na Rolan Garosu.

"Igrala sam misleći na svaki sledeći meč i tako sam se stepenik po stepenik popela do trofeja. Još sam pod jakim impresijama ovog trijumfa. Naravno, to je uspeh kome stremim i koji mi daje puno samopozdanja, tako da ću na sledećim turnirima sigurno igrati još i bolje. Finalni susret je bio veoma zanimljiv, iako rezultat ne kaže tako. Bilo je veoma neizvesno, jer je protivnica takođe vrhunska mlada igračica. U svakom slučaju, posle osvojene gren slem titule u Parizu, ovo mi je najveći uspeh i potvrda da sam na dobrom putu. Ono što me očekuje u budućnosti, a toga sam svesna, to je veliki, veliki rad", kaže mlada teniska zvezda Srbije.

Danilovićeva je ceo turnir u Moskvi odigrala povređena, sa bolovima.

"Na nekin način ovaj trijumf je tim veći jer sam ceo turnir odigrala povređena i bila na ivici odustajanja, međutim, stegla sam zube i jednostavno što je turnir odmicao sve manje sam mislila na povredu. Cilj mi je bio da Srbiji donesem evropski trofej. Veoma mi je drago što je sve ispalo ovako kako je ispalo, odnosno što sam osvojila tu vrednu i za juniorski tenis veoma prestižnu titulu. U Moskvi sam igrala za Srbiju, nosila nacionalni dres, a to je nešto za mene sveto, zato sam i istrpela sve i došla do cilja. Na žalost, neću moći na put u Češku sa koleginicama, gde će se one boriti na Ekipnom prvenstvu Evrope koje počinje već u sredu. Zbog povrede sam morala da odustanem, jer moje rame ne bi izdržalo. Sada ću se odmoriti i lečiti, a onda sledi put u Kanadu, na G1 juniorski turnir, posle kojeg dolazi novi gren slem, moj prvi US open, gde mi je želja da nastavim sa dobrim partijama, jer iako sam najveće uspehe napravila na šljaci, moja omiljena podloga je upravo beton", zaključila je Olga Danilović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track