OSUDIO GA I NAJBOLJI NA SVETU: Evo šta je Đoković rekao o problematičnom Kirjosu
Foto: Fonet

Nema izgovora

OSUDIO GA I NAJBOLJI NA SVETU: Evo šta je Đoković rekao o problematičnom Kirjosu

Tenis -
"Desi se da izleti iz usta usled emotivnog naboja na terenu, ali za ono što je rekao nema izgovora", izjavio je Novak

Novak Đoković nije mogao da ne prokomentariše skandal koji potresa svetski tenis. Sve je zanimalo mišljenje najboljeg igrača sveta o incidentu koji je na "Rodžers kupu" u Montrealu izazvao australijski teniser grčkog porekla Nik Kirjos.

Podsetimo, Kirjos je tokom drugog seta njihovog meča rekao Vavrinki: "Kokinakis ti je kresnuo devojku... Žao mi je što sam to morao da ti saopštim". Ta skandalozna izjava odnosila se na hrvatsku teniserku Donu Vekić.

"Pojedini teniseri imaju problem da se iskontrolišu na terenu. Tako nešto izleti iz usta kada imate problem sa emotivnim izazovima sa kojima se suočavate. Ali opet, nema izgovora za ono što je on rekao", rekao je Đoković.

Kirjos se izvinio za svoj postupak, ali ga je ATP kaznio sa 10.000 dolara, uz mogućnost da ga dodatno kazni.

"Zaslužio je da ga kazne. Verujem da će naučiti lekciju, na teži način, i nadam se da mu se to više neće dešavati. Razumem da teniser napravi ispad, usled emotivnih uspona i padova tokom meča, ali rekao bih da nije korektno i nema izgovora da taj bes usmeravate ka kolegi ili ka nekome ko uopšte nije tu", dodao je Đoković.

Kirjosu ovo nije bio prvi ispad. Iako ima samo 20 godina već mu je zalepljena etiketa "problematičnog igrača".

"Mlad je i definitivno je jedan od tenisera na kog svi obraćaju pažnju. Njegov nivo igre je neverovatan za njegove godine, ide mu vrlo dobro. Lično nisam imao problema sa njime, trenirali smo zajedno i fino ćaskali van terena", završio je Đoković.

U četvrtfinalu Novak će igrati sa Ernestsom Gulbisom, a taj meč na programu je u petak posle 20.30.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track