PADA NOVAKOVO PROKLETSTVO: Evo zašto Đoković osvaja Rolan Garos
Foto: AP

Vreme je

PADA NOVAKOVO PROKLETSTVO: Evo zašto Đoković osvaja Rolan Garos

Tenis -

Novak Đoković čeka žreb za Otvoreno prvenstvo Francuske u tenisu i napad na jedini Gran slem trofej, koji do sada nije osvajao.

Novinar i kolumnista Yahoo sporta Džejson De la Penja tvrdi da će najbolji teniser sveta Novak Đoković ove godine osvojiti Rolan Garos, jedini Gren slem turnir koji mu nedostaje. Novak već nekoliko godina pokušava da se domogne tog pehara posle tri izgubljena finala 2012, 2014, 2015.Prošle godine je izgubio od Stena Vavrinke (3:1), ali ovaj novinar tvrdi da je prošle godine video da su mu oči zasijale kada su pričali o tome kako nije uspeo da osvoji ovaj turnir.To znači da ima još veću želju nego ikada, jer je rođeni pobednik.

Penja tvrdi da je Novak naučio mnogo iz poraza prošle godine i da će sa trenerima Marjanom Vajdom i Borisom Bekerom prilagoditi trening.Sa druge strane, piše kolumnista Yahoo sporta, ono što ga je iznenadilo prošle godine je da je pariska publika na Rolan Garosu ustala da aplaudira Đokoviću. Ranije su ga izbegavali i nisu želeli da ga podrže.

Sada mogu da budu ključan psiholopki faktor za njega i da mu navijanjem pomognu više nego bilo kom rivalu, da dođe do trofeja, jer je zaslužio.

To je priznao i Novak Đoković rekavši da su mu ovacije publike mnogo značile prošle godine.

– Na Rolan Garosu sam tri puta igrao finale, sa puno emocija sam prolazio kroz sve to. To prvenstveno mislim na prošlogodišnju ceremoniju koja me je dirnula. Te ovacije koje sam dobio posle poraza, taj trenutak bio je jedan od najsnažnijih u mojoj karijeri – rekao je Đoković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track