PLANETARNI VITEZ: Đokoviću mač Despota Stefana Lazarevića
Foto: Profimedija

Počast najboljem teniseru sveta

PLANETARNI VITEZ: Đokoviću mač Despota Stefana Lazarevića

Tenis -

Najbolji teniser sveta Novak Đoković postao je prvi nosilac mača „Zlatni vitez– Sveti Stefan Despot Srpski“, a mač je u Starom Dvoru u njegovo ime primila portparolka Aleksandra Radujko.

Radujko je objasnila da je Đoković na kratkom odmoru i da mu je veoma žžao ššto nije mogao da prisustvuje, kao i da je zahvalan zbog nagrade. Upravni odbor kraljevskog reda vitezova saopštio je da je mač namenjen „najvećem savremenom planetarnom srpskom vitezu Novaku Đokoviću“.

"„Mač zaista izgleda impozantno. Sa velikim pošštovanjem stojim ispred vas i sa velikom zahvalnoššću organizatorima zbog ove veličanstvene nagrade“", istakla je Aleksandra Radujko.

Mač je uručen na svečanoj Spasovdanskoj dodeli priznanja Vitez festa, a mač je ručni rad kovača ŽŽeljka Pantića iz Smedereva i replika je srednjevekovnog jednoiporučnog mača Svetog Despota Stefana Lazarevića, sa izgraviranom ornamentikom na ošštrici, kožžnoj ručki i futroli.

Zamenik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović prisustvovao je u Starom dvoru dodeli priznanja i zahvalnica „Vitez festa“.

Na istom događaju Kraljevski red vitezova uručio je i priznanja svim zaslužžnim institucijama, pojedincima, učesnicima i partnerima koji su pomogli da se održži Vitez fest 2016. Ova manifestacija održžava se svake godine na praznike Vrbica i Cveti, sa blagoslovom patrijarha srpskog Irineja, a pod pokroviteljstvom kneginje Linde Karađorđević.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track