POČISTILA HRVATICU: Ana Ivanović prošetala, pa pregazila Donu Vekić
Foto: Fonet

Rolan Garos

POČISTILA HRVATICU: Ana Ivanović prošetala, pa pregazila Donu Vekić

Tenis -
Srpkinja će se u četvrtom kolu sastati sa Ekaterinom Makarovom

Srpska teniserka Ana Ivanović je u meču trećeg kola Rolan Garosa savladala Hrvaticu Donu Vekić 6 :0, 6:3.

Posle dve klimave partije u prve dve faze protiv daleko slabijih protivnica Ana je iskalila sav bes na 165. teniserki sveta i još jednom potvrdila da je u sve boljoj formi, kako takmičenje odmiče.

Ana je odigrala možda i najubedljivi meč u dosadašnjoj sezoni, što samo može biti dobar vetar u leđa za izazove koji tek slede, a koji neće biti nimalo jednostavni.

"Mislim da sam sjajno krenula, što mi je i bio cilj pred susret. Znala sam da ona može da bude nezgodna – pokušala sam malo da je šetam, da budem agresivna i to sam dobro radila od samog početka. Čak i u drugom setu, kada se lomilo i kada je ona vezala nekoliko gemova na vrhunskom nivou, uspela sam da ostanem smirena, da se pridržavam svog plana i da dobijem i drugi set", rekla je Ivanovićeva i dodala:

"Meč je bio malo gušći nego što rezultat pokazuje – dosta sam dobro čitala njenu igru, imala sam pravu anticipaciju i baš sam bila u meču. Mislim da nije ona odigrala toliko loše koliko sam ja dobro odigrala. Želela sam da krenem drugačije u odnosu na prethodna dva meča, agresivna igra nosi i greške, ali želela sam da se držim svoje taktike. Pomoglo mi je i samopouzdanje iz prva dva meča".

Srpska teniserka je dva od tri svoja meča dobila na stadionu "Suzan Lenglen", na kojem prethodnih godina nije imala uspeha.

"Pre turnira sam pričala sa Matsom o tome i kada sam videla rekla sam: Matse, ovo je godina u kojoj prekidamo tradiciju. Za sada je sve dobro. Ubedljiva pobeda mi dosta znači, pogotovo jer sam imala dva naporna meča na početku", rekla je Ivanovićeva uz smeh i nastavila:

"Osećam se sve bolje, dosta radim na treningu i tada neke stvari odradim savršeno, ali u prva dva meča ovde to nije bio slučaj. Sada samo tu uspela i zadovoljna sam kako sam odigrala".

Ana će u četvrtom kolu igrati sa Ekaterinom Makarovom, koja je savladala Elenu Vesninu – 6:2, 6:4.

Ivanović je do sada dva puta igrala protiv devete teniserke sveta Makarove i ostvarila jednu pobedu i to u prvom duelu 2010. godine na Ju Es openu, kada je bilo 6:3, 6:2. Makarova je pobedila godinu dana kasnije na Australijan openu, kada je bilo 3:6, 6:4, 10:8.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track