POSLE FINALA - DEBAKL: Jelena Janković ubedljivo izgubila od Viktorije Azarenke
Foto: Fonet

Turnir u Majamiju, drugo kolo

POSLE FINALA - DEBAKL: Jelena Janković ubedljivo izgubila od Viktorije Azarenke

Tenis -
Beloruskinja deklasirala Srpkinju, koja nije iskoristila nijednu od 13 brejk lopti

Posle plasmana u finale turnira u Indijan Velsu, Jelena Janković je stala već na prvom koraku na sledećem turniru iz serije Premijer u Majamiju pošto je ubedljivo izgubila od Viktorije Azarenke - 1:6, 1:6.

Džej Džej je bila slobodna u prvom kolu, a žreb joj nije bio naklonjen, pa je već u drugom morala na megdan nekada prvoj teniserki sveta. Viktorija Azarenka je prošle godine imala dugu pauzu zbog povrede stopala, povratak u vrh joj ne ide brzo, pa je trenutno tek 36. na WTA lisit, odnosno 19 mesta gore rangirana od Jelene. Ipak, Beloruskinja je danas bila prejaka za Srpkinju. Savladala ju je lako i ubedljivo.

Da će 25-godišnja teniserka rodom iz Minska imati lak posao videlo se već na startu meča. Odmah je napravila brejk, zatim ga i potvrdila, da bi se Jankovićeva "upisala" u trećem gemu - 1:2. U pauzi koja je usledila Beograđanka se požalila da su joj noge "teške". Od tada je Azarenka "vezala" sedam gemova za 6:1 i 3:0. Jelena je tada opet na kratko prekinula seriju protivnice (1:3), ali je Viktorija dobila još tri gema i stavila tačku na meč koji je trajao 87 minuta.

Nije da je Džej Džej bila bez šansi da se suprostavi Azarenki, ali nije iskoristila nijednu od čak 13 brejk lopti, dok je njena rivalka propustila da realizuje samo jednu od šest.

Jelena se do kraja nije predavala, pa je u poslednjem gemu spasila čak sedam meč lopti na servis protivnice, pre nego što je Viktorija iz osmog pokušaja overila trijumf.

Bio je to 11. međusobni duel bivših lidera WTA karavana. Sada Azarenka vodi 7:4. Ona je dobila čak šest od njihovih poslednjih sedam okršaja.

Azarenka će u trećem kolu igrati protiv pobednice meča Flavija Peneta (Italija) – Svetlana Pironkova (Bugarska).

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track