PREOKRET: Tipsarević dobio maraton protiv Tomića, a sada sveti Troickog
Foto: Fonet

Janko uspešan u Minhenu

PREOKRET: Tipsarević dobio maraton protiv Tomića, a sada sveti Troickog

Tenis -
Janko Tipsarević posle 128 minuta savladao Australijanca, a za plasman u treće kolo boriće se sa Estrelja Burgosom

Srpski teniser Janko Tipsarević plasirao se u drugo kolo turnira u Minhenu pobedom nad Australijancem Bernardom Tomićem posle maratonskog meča i preokreta - 5:7, 6:1, 7:6.

Prvi susret dvojice tenisera trajao je dva sata i osam minuta.

Prvi set današnjeg meča između Tipsarevića i Tomića, 27. tenisera sveta, trajao je 52 minuta, obeležili su ga dugi gemovi i brejkovi, a jedan više napravio je Australijanac. Tipsarević, 635. teniser na ATP listi, je u desetom gemu imao i tri set lopte, ali je Tomić uspeo da se odbrani, a potom i da napravi brejk i u 12. gemu iskoristi svoju prvu set loptu za 1:0 u setovima. Drugi set je, za razliku od prvog, trajao samo 21 minut i tada kao da je na terenu postojao samo jedan teniser. Tipsarević je dva puta oduzeo servis protivniku, u četvrtom i šestom gemu, za ubedljivih 6:1 i 1:1 u setovima. U 10. gemu odlučujućeg seta Tomić je imao meč loptu na servis Tipsarevića, međutim, nije je iskoristio. taj period igre okončan je u taj-brejku, koji je Tipsarević dobio sa 7:3, napravivši dva mini-brejka.

Rival Tipsarevića u drugom kolu biće Viktor Estrelja Burgos iz Dominikanske Republike, trenutno 51. na ATP listi. Estrelja Burgos je na startu takmičenja savladao svog imenjaka Troickog, pa Janko ima priliku da osveti prijatelja.

Tipsareviću je ovo bio peti meč u 2015. godini, odnosno posle 17-mesečne pauze i treća pobeda.

Turnir u Minhenu igra se na šljaci, spada u kategoriju ATP 250, a nagradni fond mu je 494.310 evra.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track