RIO PRIORITET: Federer i Nadal se povukli sa turnira u Torontu
Foto: AP

Neće u Kanadu

RIO PRIORITET: Federer i Nadal se povukli sa turnira u Torontu

Tenis -

Švajcarski i španski teniseri, Rodžer Federer i Rafael Nadal povukli su se danas sa učešća na Rodžers kupu u Torontu.

Pre Federera i Nadala, od nastupa na masters turniru u Torontu odustao je i branilac trofeja Britanac Endi Marej. Marej je povlačenje sa turnira opravdao umorom, odnosno željom da se što bolje pripremi za Olimpijske igre u Rio de Žaneiru. Federer nije naveo razlog, ali se naslućuje da je isti.

"Doneo sam tešku odluku da preskočim turnir u Torontu, jedan od omiljenih mi u kalendari i razočaran sam što neću moći da se družim sa navijačima u Kanadi. Nadam se da se vidimo sledeće godine", napisao je Federer

Švajcarac je u prethodnih 11 godina pet puta stizao do finala turnira u Torontu.Organizatori turnira u Torontu su nedugo posle saopštenja Federera potvrdili da treći teniser sveta neće učestvovati na tom takmičenju, ali da je pored njega od nastupa u Kanadi odustao i Španac Rafael Nadal.Nadal nije igrao od povlačenja sa Rolan Garosa zbog povrede zgloba ruke."Tek sam pre nedelju dana počeo da treniram i nisam spreman za tako važan turnir kao što je Toronto", rekao je Nadal.Direktor turnira Karl Hejl rekao je da mu je žao što Federer i Nadal neće učestvovati na ovogodišnjem Rodžers kupu."Uz najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića i kanadsku zvezdu Miloša Raonića, koji je potvrdio učešće, kao i uz ostale vrhunske igrače verujem da će biti vrhunskog tenisa i zabave", rekao je Hejl.Turnir masters serije u Torontu biće poslednja provera teniserima pred Olimpijske igre u Rio de Žaneiru.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track