(VIDEO) SLAVIO PROTIV SUNARODNIKA: Federer osvojio titulu u Indijan Velsu
Foto: Profimedia

Švajcarac u formi

(VIDEO) SLAVIO PROTIV SUNARODNIKA: Federer osvojio titulu u Indijan Velsu

Tenis -

Švajcarski teniser Rodžer Federer osvojio je masters turnir u Indijan Velsu, pošto je u finalu pobedio sunarodnika Stana Vavrink u dva seta, 6:4 i 7:5.

Federeru je tako posle sat i 19 minuta igre došao do 90 trofeja u karijeri, 25. masters turnira, a petog u Indijan Velsu, prvog od 2012. godine.

Nekada najbolji teniser sveta je u prvom setu do brejka stigao u 10. gemu i tako ga okončao sa 6:4, da bi Vavrinka bolje počeo drugi set, odmah na startu oduzeo servis sunarodniku, kom je to bio prvi pretrpljeni brejk u na turniru.

Federer je sredinom drugog seta ponovo uspeo da napravi brejk, a onda i kod rezultata 6:5 još jednom oduzeo servis Varinki i došao do druge titule u sezoni, nakon osvajanja Otvorenog prvenstva Australije početkom godine.

"Ovaj povratak mi zaista mnogo znači. Bio sam tužan što prošle godine nisam igrao zbog povrede, jer je ovo jedan od mojih omiljenih turnira. Osvojiti titulu je predivan osećaj. Mnogo mi znači. Čestitam Stanu, ovo je bila odlična nedelja za njega. Ukoliko nastavi ovako da igra osvojiće mnogo trofeja ove sezone", rekao je Federer posle meča.

On je dodao da nije mogao da pretpostavi da će imati tako dobar početak sezone, ali da nije u potpunosti iznenadjen osvajanjem trofeja u Indijan Velsu.

"Za mene se niz iz snova nastavlja, ovo je samo bajkoviti povratak koji sam započeo u Australiji. Nisam iznenadjen kao kao tada u Australiji, ali opet je i veliko iznenadjenje za mene što sam osvojio titulu i pobedio sve tenisere sa kojima sam igrao. Ne bih mogao da budem srećniji. Ostvario sam neverovatan start sezone", rekao je Federer.

"Prošle sezone nisam osvojio nijednu titulu, nisam igrao ni u jednom u finalu, osim u Brizbejnu. I ova promena je dramatična, ali sjajna", dodao je on.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track