ŠOK I NEVERICA Evo kako su hrvatski, bosanski i crnogorski mediji izvestili o porazu Novaka Đokovića
Foto: AP

Ni komšijama ništa nije jasno

ŠOK I NEVERICA Evo kako su hrvatski, bosanski i crnogorski mediji izvestili o porazu Novaka Đokovića

Tenis -

Najbolji srpski teniser Novak Đoković poražen je u drugom kolu Australijan opena od Uzbekistanca Denisa Istomina, posle velike drame u pet setova 7:6 (10-8), 5:7, 2:6, 7:6 (7-5), 6:4!

Da je Novak ostao bez šanse da se sedmi put ovenča slavom pobednika u Melburnu, vest je dana a evo kako su o tome izvestili hrvatski mediji.

Hrvatski Indeks prenosi svaku vest, što podrazumeva reakciju najboljeg srpskog igrača i priču o Istominu, a naslov vesti o porazu je: "Senzacija decenije".

Kolege iz Jutarnjeg lista o porazu Đokovića pričaju na sličan način, a za njih je trijumf istomina u drugom kolu Australijan opena jedna od najvećih teniskih senzacija ikada. Oni takođe navode da je Novak posle meča istakao da je to bio jedan od onih dana...

"Branilac titule i šesterostruki osvajač Australijan Opena na tom turniru nije ispao pre četvrtog kola još od 2006. godine, a ispadanje u drugom kolu nekog Gren Slema ne pamti od 2008. godine kada ga je kao osvajača Australijan Opena, na Vimbldonu porazio Rus Marat Safin 3:0 u setovima." podseća se u tekstu.

Večernji list uz vesti o senzacionalnom porazu Đokovića, značajan prostor posvećuju govoru Uzbekistanca posle istorijskog uspeha.

"Izbacio Đokovića pa oduševio govorom i dobio ovacije", naslov je teksta u kom se ističe da je Istomin najpre uputio izvinjenje Novaku, a potom rekao da je ovo veliki uspeh, kojim pokazuje da je i dalje u stanju da igra i bude na nivou najboljih na svetu.

I mediji u Bosni i Hercegovini slično izveštavaju.

Dnevni avaz u naslovu "Šok na Australijan Openu: Đoković izgubio od 117. igrača sveta!" ističu:

"Đoković, koji je osvojio Australijan Open u prethodna dva navrata, nije ličio na onog Noleta koji je briljirao godinama, pa je posle četiri sata i 54 minuta borbe napustio turnir."

Portal Klix daje naslov "Iznenađenje na Australijan Openu: Novaka Đokovića izbacio 117. igrač sveta".

Novak Đoković, Vijesti, Foto: Printskrin
Novak Đoković, Vijesti, Foto: Printskrin

"Kakav šok u Melburnu - Đoković eliminisan!", naslov je podgoričkih Vijesti, uz komentar:

"Dekoncetrisan, mlak, nervozan, nesiguran na servisu tokom celog meča - takav je bio Đoković u duelu sa Istominom."

POGLEDAJTE BONUS VIDEO - Zašto je Novak Đoković poražen u 2. kolu Australijan opena

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track