ŠOK: Nadal se povukao sa Rolan Garosa!
Foto: AP

Povreda

ŠOK: Nadal se povukao sa Rolan Garosa!

Tenis -

Španski teniser Rafael Nadal zbog povrede ručnog zgloba povukao se sa Rolan Garosa.

Devetostruki šampion Otvorenog prvenstva Francuske sazvao je vanrednu konferenciju za medije, na kojoj je saopštio šokantne vesti.

"Morao sam da odustanem od turnira jer već nekoliko nedelja imam problem sa levim zglobom. Stigao sam na turnir sa malim bolom, međutim, iz dana u dan bilo je sve gore. U četvrtak sam igrao pod injekcijama. Mogao sam da igram, ali sam uveče počeo da osećam sve jači i jači bol", rekao je španski teniser na vanrednoj konferenciji za medije.

"Danas je stanje takvo, da ne mogu da pomerim zglob", dodao je Nadal.

Španac je izjavio da je uradio magnetnu rezonancu i da rezultati nisu dobri.

"Zglob nije slomljen, ali ako nastavim da igram biće. Ovo je najteža konferencija u mojoj karijeri. Da nije u pitanju Rolan Garos, verovatno ne bih toliko rizikovao. Ovo je najbitniji turnir u godini za mene", rekao je Nadal.

Španac je impresivno startovao na ovogodišnjem Rolan Garosu, igrao je kao u najboljim danima. U četvrtak je više nego ubedljivo ostvario plasman u treće kolo pošto je pobedio Fakunda Banjisa iz Argentina sa 6:3, 6:0, 6:3.

On je u "projektovanom" polufinalu trebalo da se sastane sa Novakom Đokovićem i sada je srpskom teniseru olakšan put do jedinog Gren slem trofeja koji mu nedostaje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track