ŠOK: Rodžer Federer završio sezonu, možda i karijeru, neće nastupiti u Riju
Foto: Reuters

Odluka Švajcarca iznenadila sve

ŠOK: Rodžer Federer završio sezonu, možda i karijeru, neće nastupiti u Riju

Tenis -

Najbolji švajcarski teniser Rodžer Federer objavio je šokantnu odluku da se povlači sa terena do kraja godine.

To znači da Federer neće nastupiti ni u Rio de Žaneiru na Olimpijskim igrama.

Ostaje da se vidi da li će se Federer uopšte i vratiti na teren, s obzirom na godine i povrede koje su ga mučile u poslednje vreme.

"Veoma sam razočaran što moram da saopštim da neću moći da predstavljam Švajcarsku na Olimpijskim igrama u Riju i da ću propustiti ostatak sezone. Uzimajući u obzir sve opcije, a posle konsultacija sa mojim lekarima i mojim timom, doneo sam tešku odluku da završim sezonu, jer mi je potrebno još intenzivne rehabilitacije od operacije kolena ranije ove godine", piše u Federerovom obraćanju javnosti.

Federer je objasnio da su ga njegovi doktori savetovali da odmori oba kolena i omogući telu da se potpuno oporavi ako želi da i narednih godina igra na ATP turu.

"Lekari su savetovali da, ako želim da igram na ATP turu još nekoliko godina, moram da saniram povrede. Moram da dam mojim kolenima i telu vremena da se potpuno oporave. Teška je odluka da propustim ostatak sezone", dodao je Federer.

Švajcarac je na kraju rekao da će se potruditi da se vrati snažniji, zdraviji i u formi da igra napadački tenis u 2017. godini.

"Ovo iskustvo me je podsetilo koliko sam bio srećan što sam dosadašnji deo karijere prošao sa vrlo malo povreda. Ljubav koju imam za tenis, takmičenja, turnira i naravno vas, navijače, ostaje netaknut. Ja sam motivisam kao uvek i planiram da svu svoju energiju usmerim na to da se vratim jači, zdraviji i u formi da igram napadački tenis u 2017. godini", završio je Rodžer Federer.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track