SRBI PREPLAVILI PARIZ: U Francuskoj se juče pričalo na srpskom!
Foto: Fonet AP

Da se zna

SRBI PREPLAVILI PARIZ: U Francuskoj se juče pričalo na srpskom!

Tenis -

Više hiljada navijača iz raznih krajeva sveta bodrilo Đokovića na „Filipu Šatrijeu“. Nikad veći broj Srba nije bio na Rolan Garosu, a čak su i domaći Francuzi bili uz našeg asa

Srpski je juče bio zvanični jezik u Parizu! Naši ljudi iz svih delova sveta preplavili su francusku prestonicu u želji da budu svedoci istorije i pomognu Novaku da dođe do toliko željenog Rolan Garosa.

Nikad više Srba na Otvorenom prvenstvu Francuske nije bilo. Prosto je bilo nemoguće proći 20 metara unutar kompleksa Rolan Garosa, a da ne vidite bar jednu osobu u sa zastavom Srbije ili nekim drugim prepoznatljivim obeležjem.- Došli smo iz Sidneja da navijamo za Noleta. Ovaj dan se ne propušta ni za šta u životu - rekli su nam dvojica Noletovih navijača koja su nosila perike u bojama zastave Srbije. A onda smo naleteli na ljude koji su nas potpuno oduševili. Dvojica Azijaca...- Sa Filipina smo. Došli smo da navijamo za našeg Noleta - glasila je izjava Filipinaca, koji su na licima iscrtali srpsku zastavu!

Još jedan „šok“ na ulazu na stadion „Filip Šatrije“.- Ja sam Čileanka, stigla sam iz Lime jer obožavam Đokovića - rekla nam je gospođa koja se slikala s navijačima koji imali srpska obeležja.

Da ne govorimo o Srbima koji su iz Čačka, Gornjeg Milanovca, Subotice, Diseldorfa, Liona, Minhena, Beča i drugih gradova došli u Pariz na finale.Zbirno - više od dve hiljade naših navijača uz najvećeg srpskog sportistu svih vremena. Alal vera!

Beograđani„MEĐEDI“ DONELI SREĆU NOLETUNa tribinama velelepnog teniskog kompleksa u Parizu bili su i „međedi“, samozvana grupa Beograđana koja obilazi sva velika sportska takmičenja. „Međedi“ su bili među glasnijima na „Filipu Šatrijeu“, a ispostavilo se i srećni za Novaka.

Srbin prekinuo tišinuNA SRPSKOM - SUDIJA, PED.RU!Sramna odluka sudije Demijana Dumosue da dodeli poen Mariju umesto da ga ponovi, i to u prelomnim momentima prvog seta, izazvala je pravi revolt na tribinama stadiona „Filip Šatrije“. Pojedinci su bili toliko iznervirani da su i psovali na srpskom.- Sudija, pederu - otelo se jednom od navijača.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track