SRBIJA NA KORAK OD OPSTANKA: Aleksandra Krunić i Ana Ivanović lagano do 2:0 protiv Paragvaja
Foto: Tanjug

Svetska grupa II FED kupa

SRBIJA NA KORAK OD OPSTANKA: Aleksandra Krunić i Ana Ivanović lagano do 2:0 protiv Paragvaja

Tenis -
Krunićeva je savladala najbolju paragvajsku teniserku Veroniku Sepede Rojg 6:1, 6:3, a onda Ivanovićeva još lakše Monserat Gonzales 6:2, 6:0

Aleksandra Krunić donela je srpskoj FED kup reprezentaciji prvi poen u meču sa Paragvajem u Novom Sadu na putu opstanka u Svetskoj grupi II pobedom nad Veronikom Sepede Rojg - 6:1, 6:3, a onda je Ana Ivanović povećala na 2:0 ubedljivo savladavši Monserat Gonzales 6:2, 6:0.

Krunićeva je nervozno počela meč, ali je u ranoj fazi napravila brejk, već za 2:1, što je donekle skinulo pritisak sa nje. Počev od 0:1, Aleksandra je "vezala" devet gemova - 6:1, 3:0. Međutim, prva teniserka Paragvaja je uzvratila brejkom, ali je Srpkinja načinila još jedan, što joj bilo dovoljno za pobedu posle sat i 23 minuta igre.

"Bila sam pod pritiskom, jer sam igrala pred domaćom publikom. Pokušala sam da se oduprem tom pritisku, što u početku nisam baš uspela", uz osmeh je za RTS prokomentarisala 77 igračica sveta, koja je savladala 166. teniserku sa WTA liste.

Svakako da je Aleksandri Krunić pomoglo to što je rivalka načinila čak 33 neiznuđene greške.

"Ostala sam mirna u drugom setu kad se zakuvalalo", podsetila je 22-godišnja Srpkinja rođena u Moskvi.

Ona je apostrofirala važnost ovog uspeha.

"Došla na FED kup bez pobede u poslednjih mesec dana, pa ne mogu da kažem da imam baš mnogo samopouzdanja. Ali, kako FED kup može da smanji nivo samopouzdanja u slučaju poraza, tako može i da ga podigne u slučaju pobeda", zaključila je Aleksandra Krunić.

Ana Ivanović je na terenu provela 59 minuta. Na startu je napravila brejk, Monserat Gonzales je odmah uzvratila, ali to je takoreći bilo sve od 225. igračice sveta. U nastavku meča uspela je da osvoji još samo jedan gem. Ana je iskoristila šest od devet brejk lopti i gotovo da se nije ni oznojila, a Srbiji je donela drugi poen.

"Krenula sam nesigurno na početku, jer nisam znala protivnicu, Osim toga, promenila sam podlogu, a i malo me lakat mučio. Ipak, brzo sam ušla u ritam, a onda do kraja nije bilo problema", rekla je Ana Ivanović.

Ona je naglasila da je ostvaren očekivan rezultat prvog dana susreta sa Paragvajem.

Ivanović je poručila da će u nedelju protiv Viktorije Sebede Rojg pokušati da donese ukupnu pobedu Srbiji i povratak u Svetsku grupu.

"Nadam se da ću uspeti da završim posao protiv Rojg, koju je Aleksandra pobedila pametnom igrom", rekla je Ana Ivanović.

Drugog dana takmičenja, u nedelju, Ivanović igra protiv Rojg, a Krunić se sastaje sa Gonzales, da bi susret dve reprezentacije bio završen mečom dublova u kojem će igrati Jelena Janković i Ivana Jorović protiv Gonzales i Rojg.

Srpkinjama je potreban još jedan poen da obezbede opstanak u Svetskoj grupi II FED kupa.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track