SRĐAN I DIJANA ĐOKOVIĆ: Novak je zlato, ne porodično nego srpsko!
Foto: Profimedia

Novakovi roditelji presrećni zbog uspeha svog sina

SRĐAN I DIJANA ĐOKOVIĆ: Novak je zlato, ne porodično nego srpsko!

Tenis -

Otac i majka najboljeg srpskog tenisera Novaka Đokovića, Srđan i Dijana izjavili su da su najponosniji roditelji na svetu.

"Ne samo da smo mi najponosniji roditelji na svetu, nego i čitava nacija. On je ne samo naš sin nego svih Srba gde god se nalaze na svetu", izjavili su Srđan i Dijana Đoković u emisiji "Da, možda ne" na RTS.Novak Đoković je pre nekoliko dana po prvi put u karijeri osvojio Rolan Garos i stigao do 12. gren slem trofeja."Naravno da je Novak žarko želeo da osvoji Rolan Garos. Nije mu se dalo prethodnih godina. Ove godine mu se ostvario san", izjavila je Dijana Đoković.Ona je podsetila da je Jelena Genčić otkrila Novakov talenat."Jelena Genčić nam je rekla da nije videla talentovanije dete još od vremena Monike Seleš. Mi smo se iznenadili. Poslali smo ga u tenisku akademiju Nikole Pilića. Bio je vredan. Na primer trening je počinjao u dva, a on je već u pola dva bio ispred hale. Kada su ga pitali zašto si došao ranije, rekao je: Moram da se zagrejem za trening", navela je Dijana Đoković. Srđan Đoković je istakao da je Novaku uvek bio cilj da bude broj jedan na svetu."Nijednog sekunda nismo mu dali da promeni cilj i da kaže da će da bude 20. na svetu. Nekoliko godina je bio broj tri, a onda je došao cilja i postao najbolji na svetu", istakao je Srđan Đoković i podsetio da su Jelena Genčić i Nikola Pilić najzaslužniji za Novakov uspeh."Mi smo ga kroz čitav život pratili. Porodica mu je dala dodatnu snagu da pređe dodatni put. On je to znao i zato je stigao do vrha", dodao je Novakov otac.Srđan i Dijana su rekli da prate Noleta širom sveta."On je na terenu sam, a mi smo u loži. Mi smo bili njegova slika. Njemu podrška iz boksa dosta znači. On traži povratnu informaciju očima, bezrezervnu podršku", istakla je Dijana Đoković.

Srđan Đoković je podsetio da je Novak uradio dosta za Srbiju.

"On je jedno zlato, ne porodično nego srpsko. Ja sam veliki optimista, ali je on sve moje snove ostvario pre nekoliko godina. Ovo je sve bonus. Putovali smo po svetu kada je bio junior, nije nam bilo prijatno. Gledali su nas čudno, okretali glavu. Ta situacija ga je dodatno očvrsnula. Sazreo je brže od ostalih vršnjaka. Zbog toga je sada čvrst i stamen. Sećam se 2007. kada je pobedio Rodika, Federera i Nadal i kada je posle osvajanja turnira zvanični spiker rekao da je Đoković iz Hrvatske. On je odgovorio da je to sve to isto i oduševio navijače širom sveta. Pokazao da je građanin sveta. On poštuje ljude drugih rasa i vera. Novak nikoga ne vređa, a zna da odgovori kada ga uvrede.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track