SRPKINJA SUDI NADALU I FEDERERU: Marijana Veljović dobila Zlatni bedž za sudije u stolici
Foto: TSS

Istorijsko dostignuće

SRPKINJA SUDI NADALU I FEDERERU: Marijana Veljović dobila Zlatni bedž za sudije u stolici

Tenis -
Srpkinja Marijana Veljović iz Kragujevca dobija je veliko priznanje međunarodne teniske federacije i zvanje zlatnog sudije u stolici, sa kojim može da sudi najvećim zvezdama poput Rafaela Nadala, Rodžera Federera, Serene Vilijamns...

Marijana Veljović je rođena 24 januara 1987. u Kragujevcu gde i danas živi. Prvu sudijsku školu završila je u Beogradu 2008. godine, i te godine je bila najbolji polaznik u svim školama za nove teniske sudije. Sudijski odbor TSS je na osnovu toga, i na osnovu činjenice da je bilo više nego očigledno da se radi o vrhunskom potencijalu, odmah odlučio da joj dodeli suđenja na višim kategorijama turnira u Srbiji. ITF je odobrio da se 2009. godine u Novom Sadu organizuje, po prvi put u Srbiji, Level 2 škola gde su "beli bedž" pored Marijane stekli i Nemanja Radić i Darko Gagić.

Već od 2010. godine Marijana počinje povremeno da sudi u inostranstvu, sa još nekoliko naših kolega, kroz program razmene koji je Odbor imao sa određenim zemljama.Tu priliku je iskoristila i biva primljena u Level 3 školu već 2011. godine koju uspešno polaže i postaje "bronzani bedž" za sudije u stolici.Nakon toga njeni profesionalni uspesi se nižu i ITF joj 2013. Godine dodeljuje srebrni bedž da bi to danas prešlo u zlatni.Uporedo sa internacionalnom karijerom, Marijana nikada nije zapostavljala blizak odnos sa Teniskim savezom Srbije, aktivno učestvujući u radu Sudijskog Odbora TSS. Nije izbegavala pozive da sudi na turnirima u Srbiji koji su bili daleko ispod njenog sudijskog nivoa u tom trenutku. I dalje je član Sudijskog Odbora čijem radu daje nesebičan doprinos.Na predlog Sudijskog Odbora, Teniski savez Srbije joj je više puta dodeljivao godišnje nagrade i to: 2011. godine nagrada za najboljeg sudiju godine, 2012. godine nagrada za posebna dostignuća na polju međunarodnog suđenja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track