STRAH OD TERORIZMA: Đokovića čuvaju tri kordona policije!
Foto: Fonet AP

Opsadno stanje na Rolan Garosu u Parizu

STRAH OD TERORIZMA: Đokovića čuvaju tri kordona policije!

Tenis -

Više hiljada policajaca vodi računa o navijačima i teniserima tokom grend slema, a u strogu kontrolu uverio se i izveštač Kurira

Dosad neviđene mere bezbednosti vladaju na Rolan Garosu, jedinom grend slem turniru koji Novak Đoković nije uspeo da osvoji. Kiša u Parizu je odložila i drugi dan takmičenja, a uprkos neigranju mečeva, policije ima na svakom koraku.Poučeni ružnim terorističkim događajima, organizatori prestižnog teniskog turnira u Parizu ove godine su postavili prioritete u merama bezbednosti. Slobodno se može reći da je opsadno stanje na teniskom kompleksu i oko njega, ali i u velikoj širina glavnog grada Francuske. Puna ratna opremaIzveštač Kurira uverio se u rigorozne mere, jer je morao da prođe tri kontrole kako bi stigao na kompleksa „Filip Šatrije“, a da za to vreme ne sme da upotrebi foto-aparat. Na svakom koraku je policija u punoj ratnoj opremi, ali ima dosta onih koji u civilu prate šta se dešava na Rolan Garosu. Najbolji pokazatelj je to što je ulica koja vodi ka Rolan Garosu zatvorena, a automobili i autobusi usmereni su ka drugim pravcima.Kako je naveo jedan policajac, koji, naravno, nije hteo da se imenuje, nekoliko hiljada policajaca vodi računa o svemu kako se ne bi dogodio neki teroristički napad.Konfuzija među redarima- Mi se već mesecima spremamo za ovaj događaj, a posle toga sledi nam Evropsko prvenstvo u fudbalu i niko ne sme da dozvoli da se desi nešto što bi dovelo u pitanje organizaciju Rolan Garosu, jer bi tada sigurno u pitanje bio doveden i šampionat u fudbalu, koji počinje za manje od tri nedelje - rekao je francuski policajac izveštaču Kurira.Međutim, može se primeti da postoji dosta nekoordinisanosti, jer kako se prolazi kontrola, svi govore drugačije. Osim toga, u Parizu neprestano pada i kiša.

Mere bezbednostiDA SE NE PONOVI NOVEMBAR 2015.Ljudi koji vode računa o bezbednosti svesni su da postoji velika opasnost od terorističkog napada, jer je Pariz jedna od glavnih meta boraca ISIS, pogotovo što u Francuskoj živi veliki broj arapskog stanovništva, regruta ove terorističke organizacije. Niko ne želi da se ponovi novembar 2015, kad je u krvavom napadu poginulo više od 130 ljudi, a povređeno na stotine njih.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track