TENIS U DRUGOM PLANU: Federer se posvetio humanitarnom radu
Foto: Fejsbuk

Radi na obrazovanju dece

TENIS U DRUGOM PLANU: Federer se posvetio humanitarnom radu

Tenis -
Federerova majka je iz Južne Afrike i on ima pasoš te zemlje, pa je logična odluka da se posveti pomaganju stanovništvu u južnom delu ovog kontinenta

JOHANESBURG - Švajcarski teniser Rodžer Federer posetio je Malavi, gde je otvorio razvojni centar za decu, u sklopu rada svoje dobrotvorne fondacije. Federer je doputovao kako bi video uticaj uloženih sredstava fondacije "Rodžer Federer", koja ulaže u obrazovne progame na području pre svega Južne Afrike.

"To je kao kada sretnete prijatelja kojeg niste videli 20 godina", rekao je drugi teniser sveta u Johanesburgu.

Njegova fondacija se povukla iz rada u Etiopiji i Tanzaniji kako bi se koncentrisala na rad u Južnoj Africi. Cilj fondacije je da se do 2018. godine pomogne obrazovanje milion dece.

"Možete biti veoma sentimentalni i tužni zbog velikog siromaštva u mestima kao što je Malavi. Ali, video sam pozitivan stav kod dece, iako imaju ograničene mogućnosti", rekao je Federer.

Federer, koji je 12. jula izgubio u finalu Vimbldona od Novaka Đokovića, rekao je da će se uskoro vratiti treninzima uoči turneje po SAD i Ju Es opena.

"Posle takvih turnira kakav je Vimbldon izvučete samo pozitivne stvari, ali i one stvari koje ste mogli da uradite bolje, pošto uvek možete bolje", rekao je Federer i dodao da je razočaran zbog poraza od Đokovića.

Osvajač 17 grend slem titula naveo je da mediji i ostali ponekad imaju prevelika očekivanja i da je sam plasman u finale grend slema veliko dostigunuće.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track