TIPSAREVIĆ OTKRIO: Nadal mi je pomogao da se vratim na teren!
Foto: Fonet

Dočekao povratak na teren

TIPSAREVIĆ OTKRIO: Nadal mi je pomogao da se vratim na teren!

Tenis -

Srpski teniser Janko Tipsarević vratio se na teren posle nekoliko meseci pauze, ali je nažalost na startu Rolan Garosa izgubio od Miloša Raonića.

"Imao sam problema sa kolenom, a prošle godine uradio sam operaciju kolena i pratio sam ono što je doktor rekao – šest nedelja pauze, pa lagani trening.

Još jedan grom koji me je udario bio je otkazivanje Australijan opena – mene su medicinski ’stručnjaci’ uveravali da će sve biti OK do tada, bio sam mesec i po dana na pripremama na Kopaoniku i Keniji, samo da 15. decembra ne bih mogao da ustanem iz kreveta", rekao je Janko.

Po onome što je ispričao taj period je bio veoma buran.

"Nisam znao šta da radim, onda sam okrenuo Rafu koji je godinama imao problema sa kolenima – on me je uputio na doktora Anhela Ruisa Kotora, koji je njemu mnogo pomogao terapijom koja se naziva ’transplantacija matičnih ćelija’. One se uzmu, dve nedelje se ’krčkaju’ i onda se ponovo pod potpunom anestezijom ubrizgavaju u tetivu. Generalno ne verujem u te tretmane preko noći, ali u roku dve nedelje ovo mi je mnogo pomoglo", objasnio je Tipsarević.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track