TIPSAREVIĆ SE NE PREDAJE: Prvi cilj je Top 100, a onda...
Foto: Fonet

Optimista

TIPSAREVIĆ SE NE PREDAJE: Prvi cilj je Top 100, a onda...

Tenis -

Srpski teniser Janko Tipsarević kaže da mu je kratkoročni cilj da se vrati u Top 100, ali da su mu krajnji ciljevi mnogo veći.

Janko je u Šenženu stigao do polufinala pobedama nad Žangom, Perom i Džazirijem, a u duelu za finale predao je meč Gaskeu zbog problema sa butnim mišićem u trenutku kada je Francuz vodio sa 6:2, 4:1.

“Najteži deo po povratku jeste kontinuitet dobrih igara. Na stranu povreda, teško je igrati sa Gaskeom i najboljima kada praviš mnogo neiznuđenih grešaka. Ali s druge strane, pobedio sam nezgodnog protivnika u prvom kolu, zatim i Top 30, Top 40 igrače, jasno je da igram mnogo bolje nego pre nekoliko meseci“, rekao je 32-godišnji Tipsarević i dodao:“Ova povreda nema nikakve veze sa problemima koje sam imao i zbog kojih sam bio na operacijama, to je samo obična teniska povreda koju mnogi od nas imaju tokom sezone. Ne računajući to, veoma sam zadovoljan smerom u kojem idem. Svestan sam da ništa ne može da se dogodi preko noći, ali na putu sam da opet postanem Top 100 igrač i nadam se da će se to dogoditi do kraja godine“.

Naravno, to nisu krajnje Jankove ambicije, već nekoliko puta kazao je da oseća da nije još izvukao sve iz sebe.

“Bilo bi neverovatno vratiti se u Top 10, ali u ovom trenutku zadovoljio bih se i povratkom u Top 20. Zahvalan sam što uopšte mogu da igram, gladan sam i željan da se vratim tamo gde sam bio pre povrede“, zaključio je Tipsarević, trenutno 173. na ATP listi.

Tipsarević bi trebalo da nastupi na turnitu iz Serije 500 u Tokiju, a u prvom kolu rival mu je Taro Daniel.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track