NASTAVLJA SE NOVAKOV TEROR U KINI: Pao je i Bernard Tomić, Srbin u polufinalu Šangaja!
Foto: Reuter

Novi trijumf Đokovića

NASTAVLJA SE NOVAKOV TEROR U KINI: Pao je i Bernard Tomić, Srbin u polufinalu Šangaja!

Tenis -
Posle 88 minuta igre Novak je savladao borbenog Australijanca i plasirao se u polufinale Mastersa u Kini

ŠANGAJ - Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u polufinale Mastersa u Šangaju, pošto je u četvrtfinalu u dva seta savladao Australijanca Bernarda Tomića (7:6, 6:1).

Đoković je prvi put u dosadašnjem turniru naišao na nešto jači otpor protivnika, s obzirom na to da je Tomića u prvom setu dobio tek u taj brejku. Međutim, u nastavku meča Novak je znatno podigao nivo igre i rutinski završio meč.

Novak će u polufinalu igrati protiv Britanca Endija Mareja, koji nije imao problema da eliminiše Čeha Tomaša Berdiha 6:1, 6:3. Đoković u međusobnim duelima protiv Mareja vodi sa 19:9, ove godine sastali su se pet puta, a Britanac je dobio samo poslednji duel, u finalu Montreala.

Foto: AP
Foto: AP

Australijanac je bio potpuno ravnopravan rival u prvom setu. Na brejk Novaka, odmah je uzvratio ribrejkom, pa je pobednik prvog seta odlučen u uzbudljivom taj-brejku. Đoković je u ključnim momentima pokazao kvalitet i rešio set u svoju korist 7:6 (8:6).

Reuter
Reuter

U drugom setu Novak je dominirao na trenu. Odmah je napravio brejk i brzo došao do prednosti 2:0. Konstantno je napadao servis rivala, što se ponovo isplatilo u petom gemu kada je praktično i rešen ovaj meč. Do kraja drugog seta Srbin je još jednom napravio brejk za ubedljivih 6:1.

Tok meča:

II set

6:1 - Pobeda Đokovića! Još jedan brej srpskog tenisera!

5:1 - Novak je povisio prednost.

4:1 - Novi brejk Đokovića! Još jednom je srpski teniser oduzeo servis protivniku i tako praktično rešio ovaj meč.

3:1 - Novak osvaja servis gem.

2:1 - Tomić je spasao dve brejk lopte u ovom gemu. Đoković je imao priliku da napravi još jedan brejk i tako praktično reši ovaj meč, ali je Tomić u ključnim momentima odlično servirao.

2:0 - Srpski teniser prilično lako osvaja svoj gem i tako materijalizuje prednost stečenu u prethodnom gemu.

1:0 - Brejk Novaka! Đoković oduzima servis protivniku na startu drugog seta!

I set

7:6 - Novak posle velike borbe u taj-brejku osvaja prvi set! Novak je poveo 6:4 i tako došao do dve vezane set lopte, ali je raspoloženi Tomić uspeo da izjednači rezultat. Međutim, Đoković je osvojio poen na svoj servis a onda u ključnom momentu napravio mini-brejk za 1:0 u setovima.

6:6 - Tomić je izborio taj-brejk!

6:5 - Novak čuva servis.

5:5 - Velika borba vodila se u desetom gemu. Viđeno je dosta zanimljivih poena. Novak je pretio, ali nije uspeo da dođe do prilike za brejk. Viđena su čak četiri izjednačenja.

5:4 - Ekspresan gem Novaka, Srbin prekida seriju Australijanca i ponovo dolazi do prednosti.

4:4 - Prvi put posle sedam mečeva jedan teniser uspeva da osvoji četri gema protiv Đokovića. Tomić je izjednačio rezultat u prvom setu.

4:3 - Tomić vraća brjek! Novak nije uspeo da materijalizuje prednost. Australijanac je prilično lako stigao do dve vezane brejk lopte, drugu je iskoristio i smanjio zaostatak u prvom setu.

4:2 - Brejk Novaka! Posle velike borbe Đoković oduzma servis protivniku. Imao je Tomić 30:0 i činilo se da će rutinski doći do novog izjednačenja, međutim, Novak je pojačao pritisak, napao servis rivala i kasnije iskoristio prvu priliku za brejk u ovom gemu.

3:2 - Novak bez većih problema osvaja svoj servis gem.

2:2 - Siguran gem Australijanca za novo izjednačenje.

Zanimljivo, Tomić je na ovom turniru proveo gotovo 5 sati više na terenu od srpskog tenisera.

2:1 - Đoković bez izgubljenog poena osvaja gem i ponovo dolazi do prednosti.

1:1 - Novak je odmah na startu prvog seta imao priliku da oduzme servis protivniku. Međutim, na brejk loptu Đokovića Tomić je sjajno odservirao i izvukao se iz neugodne situacije.

1:0 - Novak osvaja uvodni gem na meču. Tomić je uspeo da dođe do 40:40, ali Đoković vezuje dva poena i dolazi do prednosti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track