(VIDEO) NOVAK DONEO PRVI POEN: Đoković uprkos bolu u ramenu počistio Nedovjesova
Foto: Tanjug

Srbija krenula po novi trofej

(VIDEO) NOVAK DONEO PRVI POEN: Đoković uprkos bolu u ramenu počistio Nedovjesova

Tenis -
Najbolji teniser sveta Novak Đoković savladao je Aleksandra Nedovjesova na startu duela Srbije i Kazahstana u prvom kolu Dejvis kupa sa 3:0, po setovima 6:1, 6:2, 6:3.
1 / 9 Foto: Saša Pavlić

Đoković je pred oko 5.000 gledalaca u dvorani "Aleksandar Nikolić" sa 6:1, 6:2, 6:3 posle sat i 53 minuta igre pobedio Nedovjesova, 200. igrača na ATP rang listi.

Najbolji teniser sveta nije imao mnogo problema u prvom setu, koji je dobio posle 23 minuta igre. Lako je Novak Đoković poveo sa 1:0, da bi već u narednom gemu oduzeo servis nervoznom i nesigurnom Nedovjesovu. Đoković je potom poveo s 3:0, Kazahstanac je uspeo da osvoji naredni gem i smanji na 3:1, ali to je bilo sve što je Nedovjesov uspeo da uradi u prvom setu, pošto je prvi teniser na ATP rang listi potom vezao tri gema i došao do prednosti od 1:0.

Na početku drugog seta je viđena nešto veća borba, Kazahstanac je uspeo da odigra na nešto višem nivou, te tako do petog gema nije bilo brejka. Đoković je sredinom drugog seta podigao nivo igre za koju Nedovjesov nije imao odgovor, pa je uspeo da mu oduzme servis i povede sa 3:2. Srpski teniser je od tog trenutka u potpunosti diktirao tempo, vezao je tri osvojena gema i poveo sa 2:0 u setovima.

Ponovo je nešto veća borba viđena na početku trećeg seta. Nedovjesov je lako poveo sa 1:0, a Đoković je u tom gemu posle jedne razmene proklizao, pa je u prvi mah delovalo da je došlo do povrede skočnog zgloba, ali je prvi teniser sveta signalizirao da je sve u redu, te je meč nastavljen. Nedovjesov je do prve brejk lopte na meču došao u drugom gemu drugog seta, ali je Đoković sa tri poena rešio taj gem u svoju korist i došao do izjednačenja - 1:1. U narednom gemu srpski teniser je posle velike borbe i dosta uzbudjenja u dvorani "Aleksandar Nikolić" došao do brejka. Prvo je kod trećeg "djusa", nakon snažnog forhenda Nedovjesova, Đoković nešto slabije uzvratio, te je loptica zakačila vrh mreže i pala u polje Kazahstanca, da bi potom 200. teniser sveta napravio neiznuđenu grešku i gotovo poklonio Đokoviću gem. Bez većih problema je Đoković poveo sa 3:1, da bi Kazahstanac istom merom uzvratio. Đoković je do kraja susreta čuvao svoj servis, te je rutinski meč priveo kraju.

Đokoviću je ovo bio prvi meč nakon što je prošle nedelje na turniru u Dubaiju predao duel Špancu Felisijanu Lopesu zbog infekcije oka. Posle Đokovića i Nedovjesova na terenu dvorane "Aleksandar Nikolić" će se naći Viktor Troicki i Mihail Kukuškin.

Novak Đoković se tokom meča sa Kazahstancem Aleksandrom Nadovjesovim više puta požalio na probleme sa ramenom.

Srpski teniser je tokom Dejvis kup duela u hali "Aleksandar Nikolić" čak zatražio lekarsku pomoć. Bolno rame mu je izmasirano, pa je prvi reket sveta nastavio meč.

Podsetimo, Đoković je pre meča sa Kazahstanom imao problema i sa okom. Zbog infekcije je predao meč Felisijanu Lopezu u Dubaiju, a ni tokom ove nedelje mu oko nije bilo u najboljem stanju. Ipak, odlučio je da igra u Beogradu.

Nakon ovog duela, na teren dvorane "Aleksandar Nikolić" u Beogradu izaći će Viktor Troicki i Mihail Kukuškin.

Đoković i Nedovjesov se ranije nisu sastajali.

"Pamtim ga još iz juniorskih dana, ali do sada nismo imali prilike da se sastajemo. Uvek kad se sastajete s igračem protiv kog do tada niste imali prilike da nastupate, morate da budete oprezni da stvari ne bi krenule neželjenim tokom", rekao je Đoković.

Dejvis kup, Foto: Printskrin
Dejvis kup, Foto: Printskrin

Pobednik iz ovog duela igraće u drugom kolu sa pobednikom okršaja Velika Britanija - Japan. Srbija je ovaj trofej osvojila 2010. godine, dok je 2013. igrala u finalu.

Novak Đoković, Dejvis kup, Foto: Printskrin
Novak Đoković, Dejvis kup, Foto: Printskrin

TOK MEČA

Novak Đoković, Dejvis kup, Foto: Printskrin
Novak Đoković, Dejvis kup, Foto: Printskrin

3. SET

5:3 - Đoković je stigao na korak od pobede u meču.4:3 - Smanjuje Kazahstan prednost, Nedovjesov je izgubio samo jedan poen na svoj servis.

4:2 - Mučio se Đoković na početku gema, napravio jednu čudnu neiznuđenu grešku, ali je zatim vezao četiri poena i osvojio gem.

3:2 - Nedovjesov je bez izgubljenog poena osvojio gem i smanjio rezultat.

3:1 - Đoković je potvrdio brejk.

2:1 - Brejk Đokovića! Još jedan gem koji je dugo trajao i u kome su oba tenisera mogla ranije da ga osvoje.

1:1 - Đoković je uspeo da spase brejk loptu, a sa tri vezane lopte osvoji gem.

0:1 - Nedovjesov je prvi servirao i osvojio gem.

2. SET

6:2 - Brzi gem, a samim tim i drugi set za Đokovića i Srbiju. Drugi set je trajao 45 minuta, duplo duže u odnosu na prvi.5:2 - Novi brejk Đokovića! Srpski teniser je stigao do tri vezane brejk lopte, a iskoristio je drugu posle fantastičnog nadmudrivanja na mreži.

4:2 - Đoković je potvrdio brejk. Nedovjesov je osvojio prva dva poena i pripretio, ali je Đoković napravio niz od četiri vezana poena.

3:2 - Brejk Đokovića! Sa samo jednim izgubljenim poenom srpski teniser stiže do velike prednosti. Đoković je napao Nedovjesova i forhendom ga naterao na grešku.

2:2 - Brzi gem za Đokovića, uz jedan izgubljeni poen, snažan forhend na liniju donosi novi gem.

1:2 - Neverovatnih 12 minuta trajao je treći gem i na kraju je pripao Kazahstancu. Nedovjesov vodi sa 2:1.

1:1 - Očas posla Đoković je stigao do izjednačenja.

0:1 - Prvi put u meču vodi Kazahstanac. Nedovjesov je uspeo da spase brejk loptu i osvoji gem na svoj servis.

1. SET

6:1 - Lagano, ubedljivo, sa dva brejka. Đoković posle 23 minuta igre osvaja prvi set protiv Nedovjesova.5:1 - Novi brejk Đokovića. Srpski teniser je poveo sa 0:40, potom dozvolio Nedovjesovu da izjednači, a zatim je sa dva vezana poena stigao do novog brejka.

4:1 - Đoković bez većih problema osvaja novi gem.

3:1 - Nedovjesov osvaja prvi gem u ovom meču.

3:0 - Odličan početak za svetskog broja 1. Sjajan forhend doneo je Đokoviću treći gem, uz jedan izgubljeni poen.

Radmilo Armenulić, Vanja Udovičić, Siniša Mali, Mirko Petrović, Foto: MOS
Radmilo Armenulić, Vanja Udovičić, Siniša Mali, Mirko Petrović, Foto: MOS

2:0 - Brejk Đokovića! Srpski teniser je stigao do dve vezane brejk prilike, a iskoristio je drugu kada je snažnim bekhendom naterao rivala na neiznuđenu grešku.

1:0 - Đoković je prvi servirao i osvojio prvi gem u meču. Vidi se da je Đokoviću potrebno malo vremena da uđe u meč.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja