(VIDEO) NIŠTA OD FINALA: Bačinski i povreda slomile Anu!
Foto: Reuters

Ispustila prednost

(VIDEO) NIŠTA OD FINALA: Bačinski i povreda slomile Anu!

Tenis -
Srpska teniserka poražena je u polufinalu Otvorenog prvenstva Kine

PEKING - Najbolja srpska teniserka Ana Ivanović nije uspela da se plasira u veliko finale WTA turnira u Kini, pošto je u polufinalnom meču u tri seta poražena od švajcarske teniserke Timoe Bačinski (7:5, 4:6, 1:6).

Bačinski je do prve pobede u međusobnim duelima sa našom teniserkom stigla posle dva sata i 20 minuta igre.

Ana je odlično otvorila meč, kontrolisala dešavanja na terenu i prilično lako došla do brejka prednosti, a kasnije i prilično ubedljivih 4:1. Međutim, Timoa je uspela da se vrati i uvede set u neizvesnu završnicu. Ana je ipak uspela da podigne nivo igre i zasluženo dođe do prednosti (7:5).

Neverovatan pad u igri srpske teniserke viđen je na startu drugog seta. Ekspresno je Bačinski stigla do ubedljivih 5:1 i već tada, po Aninom kretanju na terenu, moglo se zaključiti da srpska teniserka ima problema sa povredom. U finišu seta je smogla snage i uspela da se vrati u igru. Osvojila je tri vezana gema i imala dve prilike da dođe do izjednačenja, ali sreća je bila na strani Timoe, pa je meč ušao u treći set.

Bačinski je prilično lako došla do dva brejka u trećem setu i ubedljive prednosti 4:1. Ana je tražila medicinski tajm-aut, zbog bola u donjem delu leđa. Nije se predavala nastavila je da igra, ali na žalost nije uspela da se suprostavi raspoloženoj protivnici, koja je rutinski privela meč kraju.

Švajcarkinja će se u finalu će se sastati sa boljom iz susreta Špankinje Garbinje Muguruse i Agnješke Radvanjske iz Poljske.

http://www.youtube.com/watch?v=r3uDrUv22_A

Tok meča:

III set

1:6 - Ana bez finala! Bačinski pravi novi brejk i osvaja set za pobedu i plasman u finale.

1:5 - Bez izgubljenog poena Bačinski dolazi do ubedljive prednosti.

1:4 - Novi brejk Bačinski! Lako je švajcarska teniserka došla do tri vezane prilike da oduzme servis Ivanovićevoj, iskoristila je drugu šansu za ubedljivu prednost u odlučujućem setu. Ana pred porazom.

1:3 - Bez izgubljenog poena Bačinski osvaja svoj servis gem.

1:2 - Ana uspeva da smanji prednost protivnice.

0:2 - Bačinski potvrdila brejk.

0:1 - Brejk Timoe. Ana ponovo gubi servis u uvodnom gemu trećeg seta.

II set

4:6 - Bačinski osvaja set! Velika bitka vodila se u ovom gemu. Ana je imala dve prilike da se potpuno vrati u meč, ali nažalost nije iskoristila svoje šanse. Švajcarska teniserka je iskoristila treću set loptu i zasluženo izjednačila rezultat.

4:5 - Treći vezani gem Srpkinje!

Foto: Reuters
Foto: Reuters

3:5 - Brejk Ivanovićeve! Ne predaje se srpska teniserka. Uspeva da vrati jedan brejk i ostane u drugom setu.

2:5 - Konačno Ana osvaja svoj servis gem.

1:5 - Novi gem za Bačinski. Timoa blizu izjednačenja u setovima.

1:4 - Novi brejk švajcarske teniserke! Ponovo je Bačinski oduzela servis Ivanovićevoj, koja nikako ne može da pronađe igru u drugom setu.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

1:3 - Ana vraća jedan brejk! Uspela je srpska teniserka da smanji zaostatka.

0:3 - Novi brejk Timoe! Neshvatljiv pad u igri Ivanovićeve. Ponovo je dozvolila protivnici da prilično lako napravi brejk i dođe do ubedljive prednosti u drugom setu.

0:2 - Švajcarska teniserka bez većih problema osvaja servis gem.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

0:1 - Bačinski pravi brejk! Švajcarska teniserka je iskoristila greške Srpkinje i prilično lako došla do brejka na samom startu drugog seta.

I set

7:5 - Ana osvaja prvi set! Ivanovićeva u najboljem mogućem momentu oduzima servis protivnici! Strpljivom igrom Ana je stigla do dve brejk šanse i odmah iskoristila prliliku i zasluženo došla do velike prednosti u meču.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

6:5 - I Ana bez većih problema osvaja svoj servis gem.

5:5 - Siguran gem švajcarske teniserke.

5:4 - Ana je uspela da se izvuče iz neugodne situacije. Tri brejk lopte imala je Bačinski, ali servis Srpkinje je proradio kad je bilo najpotrebnije, pa Ana posle pet vezanih poena dolazi do nove prednosti.

4:4 - Strašan gem. Velika borba vodila se u osmom gemu. Ana je pretila, imala brejk šansu, ali je uz dosta sreće Timea uspela da izjednači rezultat.

4:3 - Vraća brejk Bačinski! Iskoristila je greške srpske teniserke i smanjila prednost.

4:2 - Bačinski smanjuje prednost.

4:1 - Posle velike borbe Ana je uspela da potvrdi brejk. Pretila je Bačinska, imala dve brejk lopte, ali je Ivanovićeva u ključnim momentima odigrala sjajno.

3:1 - Brejk Ane! Ivanovićeva je uspela da oduzme servis protivnici, iskoristila je prvu šansu za brejk u gemu i došla do velike prednosti u prvom setu.

2:1 - Dve vezane brejk lopte spasila je Ana u ovom gemu. Timea je imala 15:40, ali je Ana osvojila četiri vezana poena za novu prednost u setu.

1:1 - Odmah je Ivanovićeva napala servis protivnice i došla do prilike da napravi brejk, međutim, švajcarska teniserka je uspela da se izvuče iz neugodne situacije i izjednači rezultat.

1:0 - Odličan start Ane. Bez izgubljenog poena osvaja uvodni gem.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track